News

News image:
17-04-2016
UN PAS MÉS, EN FORMA DE CINC DE SET A LA PRÈVIA DE SANT JORDI
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(2Pd4dol, 5d7, 4d7a, 4d7, Pd5, 5Pd4sim)

Un pas endavant més per als Bordegassos de Vilanova,que aquest diumenge van descarregar el cinc de set a l'actuació prèvia de Sant Jordi, celebrada al Passeig del Carme. Si al debut a plaça , set dies abans, ja van completar el quatre de set amb l'agulla, aquest cop han estrenat un altre castell de set i mig a les portes de Sant Jordi. El cinc el van acompanyar del quatre amb l'agulla i el quatre de set, a més del pilar de cinc. Tot plegat, amb molta tranquil·litat i bones sensacions.

El cinc de set era el gran objectiu del dia i els Bordegassos el van afrontar a la primera ronda. Va ser un cinc molt solvent, completat amb bon ritme i que en tot moment han tingut molt controlat. De cap manera no semblava que fos el primer de la temporada. Per continuar els de la camisa groc terrós van descarregar el quatre de set amb l'agulla. Un castell molt més tranquil que el de set dies abans, que aquest cop no va patir cap mena de complicació. Per completar les rondes de castells, els castellers vilanovins van descarregat un quatre de set lleuger.

A la ronda de pilars, els de la capital del Garraf han descarregat el pilar de cinc i, tot seguit, han descarregat cinc pilars de quatre simultanis. Al principi de la diada els Bordegassos també van completar dos pilars de quatre de dol, un en record a l'excasteller Esteve Orriols i l'altre a la germana d'un membre de la colla.

Tot i comptar amb quatre colles, la diada va tornar a tenir un ritme força àgil. Va començar poc després de les dotze del migdia i a dos quarts de dues ja havia acabat.

Bon paper de les colles convidades
Les colles convidades van venir a Vilanova disposades a donar el millor que tenien a punt. Els Castellers de Berga van descarregar el tres i el quatre de set, molt ben parats, que van anar seguits d'un cinc de sis pensat en clau de futur. A la ronda de pilars van ensopegar amb el pilar de cinc i van acabar completant dos pilars de quatre. Els Margeners de Guissona van descarregar el tres de set, que a la primera havien desmuntat, i van continuar amb el tres de sis amb l'agulla, el quatre de sis i dos pilars de quatre. Els que van sortir més eufòrics van ser els Xiquets de Vila-seca, que a segona ronda van descarregar el tres de set. Es tracta ni més ni menys que del seu sostre històric i l'han assolit a principis de temporada.

Diumenge 24, diada de Sant Jordi
Els Bordegassos afronten aquesta setmana la primera gran cita de la temporada. Diumenge a les 12 la plaça de la Vila acollirà la Diada de Sant Jordi: 44è aniversari dels Bordegassos. El cartell serà de luxe, amb tres colles de nou convidades. A més dels vilanovins a plaça hi haurà la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Barcelona i els Nens del Vendrell.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos