News

News image:
25-06-2017
SUMEM EL TERCER QUATRE DE VUIT DESCARREGAT EN 15 DIES!
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(Pd4, 4d8, id5d7, 5d7, 4d7a, Pd5, 2Pd4sim)

Els Bordegassos de Vilanova ja descarreguen el quatre de vuit a velocitat de creuer. Aquest diumenge a Barcelona, on se celebrava la Festa Major del Camp d’en Grassot, els castellers de la camisa groc terrós s’han anotat el tercer quatre de vuit descarregat de la temporada. En 15 dies n’han descarregat tres i, a més, aquest cop s’han permès el luxe d’introduir rotacions al tronc. La diada l’han arrodonit amb dos castells de set que introduïen algunes estrenes de posició al pom de dalt.

Com ve sent costum, els Bordegassos han tornat a apostar pel quatre de vuit com a castell de sortida. L’han tornat a quadrar a la primera i ha pujat amunt amb decisió. La quadratura s’ha mantingut en tot moment i la decidida pujada de la canalla ha permès coronar el carro gros amb facilitat. La descarregada ha tornat a ser tranquil·la. Cap problema important per a una construcció que s’ha convertit en el castell franquícia dels Bordegassos. En aquest quatre hi debutava un segon, que fins ara no havia fet castells de vuit, i també hi havia una rotació al pis de quints, amb una castellera que enguany encara no l'havia descarregat. També hi ha hagut debuts en posicions de primera línia de pinya.

A segona ronda els Bordegassos han apostat pel cinc de set. Un cinc que han descarregat a la segona, després d’un intent desmuntat. A la primera, un desnivell d’alçades feia perillosa la passada de l’enxaneta. Amb molt bon criteri, després de fer la primera aleta, ha tornat enrere per evitar riscos innecessaris. A la segona, sense cap incidència, els vilanovins han descarregat el desè cinc de set de l’any. Si haver descarregat a finals de juny tres quatres de vuit és una dada molt positiva, haver descarregat deu cincs de set també deixa clar el bon estat de salut de la colla. Per completar la diada, els Bordegassos han descarregat el quatre de set amb l’agulla. Era el primer al pis de dosos per a Laia Cruells i el primer com a enxaneta d’Alba Ferrer. A la ronda de pilars, un altre pilar de cinc al sarró, en aquest cas amb estrena de la quarta, Ona González.

A plaça també hi havia els Minyons de Terrassa, que han descarregat el tres de nou, el cinc de vuit, la torre de vuit i el pilar de set. Els amfitrions, els Castellers de la Vila de Gràcia, han obert plaça anotant-se el quatre de vuit. A segona ronda han premut l’accelerador amb dos intents desmuntats de tres de nou. Descartats els nou pisos, han descarregat el tres de vuit. La diada l’han tancat amb un vano de cinc.

Amb el quatre de vuit totalment consolidat, ara els Bordegassos treballen per poder fer un nou pas endavant ben aviat. Els assajos de tres de vuit cada cop són més convincents. Aquesta setmana els vilanovins ja han completat el tres de set net sencer a assaig, amb molt bones sensacions. La colla també continua completant la torre de set gairebé a cada assaig general i també està intensificant la feina amb el folre de la torre. Al pati d’assaig fins i tot s’hi ha vist proves de futur prometedores, com el cinc de set net o el set de set net, en aquests darrers dos casos fins a dosos.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos