News

News image:
02-07-2016
REVALIDEM LA TORRE DE SET A RIBES
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

 (5d7, Td7, 4d7a, Pd5, 2Pd4)

Bones sensacions i objectius complerts per als Bordegassos de Vilanova a l'actuació de la festa major de Ribes, celebrada aquest dissabte a la tarda a la plaça Marcer. Els vilanovins van aprofitar la cita per descarregar la segona torre de set de la temporada, que van acompanyar del cinc de set i el quatre de set amb l'agulla. La Colla Jove de Sitges també va assolir tot el que es va proposar i va completar el segon set de set de l'any. Ambdues colles van coincidir a primera i tercera ronda, descarregant el cinc de set i el quatre de set amb l'agulla, respectivament.

Donar continuïtat a la torre de set estrenada recentment era el gran repte del dia per als Bordegassos de Vilanova. Divendres la prova de quatre de set net havia estat la millor de l'any, però els vilanovins van optar per ajornar un nou assalt als vuit pisos perquè ja sabien que aquest cop haurien d'afrontar la diada amb força baixes a la pinya. Van obrir plaça amb el vuitè cinc de set descarregat de l'any. Un cinc molt plàcid que va donar pas a la segona torre de set de la temporada. Una torre que va pujar còmoda, però que va haver de treballar durant la descarregada. L'estructura presentava un canvi a segons respecte a la de feia dues setmanes. Un cop consolidada la torre, ara el repte dels vilanovins és polir-la. Per tancar la diada els vilanovins van descarregar el quatre de set amb l'agulla. Un quatre que també servia per treballar els pisos superiors del quatre de vuit. A ronda de pilars, pilar de cinc i dos pilars de quatre.

La Jove de Sitges va obrir plaça amb un cinc de set que portava estrena al pis de dosos. La part del tres no va acabar d'aplomar-se i va haver de treballar més del previst, però els de color vi no van tenir problemes per anotar-se el quart cinc de set de la temporada,; el seu castell més valuós del dia. A segona ronda va ser el torn del set de set, un castell tècnicament més assequible que el cinc però que acostuma a costar més de dur a plaça pel volum de castelleres que requereix. Els sitgetans el van descarregar amb diverses estrenes al tronc i un bon suport a la pinya de la resta de colles. Després de l'aleta dos dels rengles van patir, però la Jove va saber defensar el castell. Per acabar la cita, un quatre de set amb l'agulla solvent i el vano de cinc.

Els Castellers de les Roquetes no travessen un bon moment. Per segona setmana seguida, surten de plaça amb només un castell descarregat. Van fer una sortida tranquil·la en forma de tres de sis, però d'entrada el van desmuntar. El van descarregar a la segona. A tercera ronda els de la camisa grisa van provar el tres de sis amb l'agulla, però altra vegada la canalla no va creure prou en el castell. Van tancar l'actuació amb dos pilars de quatre.

A banda de les tres colles del Garraf a plaça també hi van ser els Xicots de Vilafranca, que tot i disposar de poca pinya pròpia per afrontar castells de vuit van aprofitar el suport de la resta de colles per descarregar el tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set. El quatre, molt treballat, va arribar a la segona, després d'un intent desmuntat que havia perdut les mides a segons. Als pilars, pilar de cinc i tres pilars de quatre.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos