News

News image:
24-09-2017
REVALIDEM LA CLÀSSICA DE VUIT EN UNA DIADA SALVANY PER EMMARCAR
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(2Pd4, 4d8, 3d8, Td7, 2Pd5 (1id), Pd5, 4Pd4)

Festival de castells de vuit a l'onzena edició de la Diada Albert Salvany, que es va celebrar diumenge al migdia a la plaça de les Cols. Els Bordegassos de Vilanova van revalidar la seva millor actuació de la temporada, tornant a descarregar la clàssica de vuit com ja havien fet per Festa Major. Després d'obrir plaça amb el quatre de vuit, els de groc terrós es van anotar un tres de vuit de postal. A més, en ambdós casos s'estrenava aixecadora en castell de vuit. La desena torre de set de l'any va arrodonir una diada de les que fan afició, amb caliu a plaça, bon ritme i en la qual es van veure nou castells de vuit i ni una sola caiguda. Nens del Vendrell i Moixiganguers van anotar-se dos triplets de vuit i els Castellers de Lleida van sumar un quatre de vuit més.

El quatre de vuit és un castell plenament consolidat per als Bordegassos. El van escollir per trencar el gel i aquest cop hi van estrenar l'aixecadora Clàudia Trias, que va fer el seu primer castell de vuit. També s'hi va estrenar al pis de quints la jove Judit Forcada. El fons d'armari de la colla amb els vuit pisos continua ampliant-se. El quatre va estar sota control en tot moment i es va descarregar amb comoditat.

A segona ronda els Bordegassos van encarar el gran repte del dia. Un tres de vuit que va pujar amb bones mides i molta decisió. En aquest cas també hi havia una estrena al pom de dalt. Foix Moya, l'aixecadora, pujava al seu primer castell de vuit. Va col•locar-se amb molt bon ritme i la passada de l'enxaneta va arribar amb un tronc que en tot moment es va sentir molt còmode. En cap cas no semblava que es tractés de l'actual sostre de la colla.

El més difícil ja estava fet, però calia arrodonir la diada amb la torre de set. Una torre que en aquest cas va estrenar parella de quarts, i que tot i no ser la més parada de l'any també va estar dominada en tot moment. Els vilanovins van completar la diada amb dos pilars de cinc un d'ells després d'un intent desmuntat, i quatre pilars de quatre. La diada també l'havien obert amb dos pilars de quatre de salutació. Un dels pilars de cinc el va parar a segons Albert Salvany, fill de l'històric cap de colla que dona nom la diada.

La diada va ser reeixida per a les quatre colles participants. Els Nens del Vendrell i els Moixinganguers es van calcar l'actuació. Van obrir plaça amb la torre de vuit, castell franquícia per a ambdues colles, que van descarregar amb molta comoditat. Van seguir anotant-se el tres de vuit i van arrodonir la cita amb el quatre de vuit. Els Castellers de Lleida van obrir amb el quatre de vuit, que van desmuntar en primera instància. A segona ronda, però, van descarregar-lo demostrant que torna a formar part del seu repertori habitual. Van tancar la diada amb uns còmodes cinc de set i el quatre de set amb l'agulla. Els pilars de les colles convidades també van ser de cinc.

A la Marató per la Democràcia

A les onze, les quatre colles van participar en la Marató per la Democràcia que se celebrava a les diferents places de la Vila de Catalunya. A la de Vilanova hi van ser els Bordegassos, la colla Igualada i la de Lleida. Els Nens, aprofitant la proximitat, van ser a la plaça Vella del Vendrell. Els Bordegassos van desplegar una bandera amb el lema Democràcia i una bandera estelada. El compromís del món casteller amb el dret a l'autodeterminació s'ha refermat durant els darrers dies. Els castellers de Vilanova com bona part del món casteller, han refermat el seu suport a les institucions catalanes, el respecte als drets civils i la democràcia.

Prèvia amb els Falcons

Dissabte a la tarda els Falcons i els Bordegassos de Vilanova van tornar a coorganitzar la diada Junts per Vilanova, en què els components que comparteixen militància a les dues entitats llueixen la primera camisa que van tenir de les dues. Això implica cada any que es veuen castells amb algunes camises blanques i faixes blaves i, a la vegada, algunes figures falconeres amb camises groc terrós.

Els Bordegassos van aprofitar per fer una actuació de rodatge en què van completar el quatre de set, el cinc de set i el tres de set, a més del pilar de cinc, tres pilars de quatre i un altre pilar de quatre, aquest conjunt amb els Falcons, en què van desplegar una bandera amb el lema Democràcia. Els Falcons van anotar-se el món falconer, dues tripires de set amb cristo final, un vol de quatre coronat (primer de la història de la colla), dos vols de quatre (un carregat), dos vols de tres, dues pires de deu, un focking amb dos pilars de tres i set puntes, dos tresos oberts, nou pilars de tres.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos