News

News image:
14-05-2018
REVALIDEM ELS VUIT PISOS A SANT CUGAT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(Pd4 de dol, 4d8, 5d7, 4d7a, Pd5, 3Pd4sim)

El segon castell de vuit de la temporada és, segurament, el més important de l'any. Els Bordegassos de Vilanova n'eren molt conscients i diumenge, a Sant Cugat del Vallès, no van desaprofitar l'oportunitat per donar continuïtat al quatre de vuit que dues setmanes abans havien estrenat en plaça pròpia. Gràcies al bon nombre de camises desplaçades, la colla de la camisa groc terrós va tornar a exhibir un domini absolut sobre el carro gros. A més, aquest cop va completar un cinc de set lleugeríssim que deixa molt bones sensacions de cara a reptes a llarg termini.

El cartell de la diada de Sant Ponç era de luxe, amb tres colles de nou al costat dels Bordegassos, que van escollir el plat fort per obrir l'actuació. Un cop més, van quadrar el quatre de vuit a la primera i va tirar amunt amb decisió, mantenint bones mides en tot moment. Va tornar a ser un quatre completat a molt bon ritme, potser uns pocs segons més lent que el de Sant Jordi, però també molt ràpid. Al carro gros va tornar a sobrar-li moltíssima corda. De fet, ni tronc ni pinya no van patir en cap moment. La carregada va ser plàcida i la descarregada també. Dona la sensació que enguany el quatre de vuit serà un castell molt sovintejat pels vilanovins. A mitjans de maig ja n'han descarregat dos i amb cent per cent d'eficàcia, una xifra mai superada a l'entitat en aquest moment de l'any.

A segona ronda els Bordegassos van sorprendre amb un cinc de set molt lleuger, que presentava una hipotètica alineació de cinc de vuit sense el pis de segons. Naturalment, la catedral és un repte molt a llarg termini, però els vilanovins tenen clar que el camí per arribar-hi passa per fer molts cinc de sets lleugers que generin confiança. Per completar les rondes de castells els de Mario Marco van descarregar un altre quatre de set amb l'agulla. Aquest va ser el primer castell com a enxaneta per a Magí Manyer, fins ara aixecador. També s'hi va estrenar a quarts Paula Vázquez. Un pilar de cinc i tres pilars de quatre simultanis van cloure la diada. Un dels pilars, amb un domàs reclamant la llibertat els presos polítics.

Els Castellers de Sabadell van completar el triplet de vuit, mentre que els Castellers de Sant Cugat i els de la Vila de Gràcia es van anotar la clàssica de vuit.

Per als Bordegassos l'actuació va tenir un component emocional especial. L'actuació la van dedicar a la memòria de David Thompson 'Dave', membre de la colla de nacionalitat escocesa desaparegut sobtadament la setmana passada. Al començament de la diada els Bordegassos li van dedicar un emotiu pilar de dol. Els castellers vilanovins també van lluir crespons negres a la camisa durant la diada.

Aquest diumenge 20 de maig els Bordegassos actuen a Barcelona, a la Festa Major de Nou Barris, acompanyats dels Castellers de Barcelona. La diada començarà a les 12 del migdia i tindrà lloc a la plaça Major d'aquest barri barceloní.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos