News

News image:
15-07-2013
QUART CINC DE SET DE L'ANY, I MASSA NERVIS DESPRÉS
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

El cinc de set descarregat a la primera ronda va ser la nota més positiva de l'actuació dels Bordegassos de Vilanova a la festa major de Calafell. A més, van descarregar un quatre de set que inicialment s'havia previst de vuit però que, arran de les dificultats perquè les sensacions de segons i terços fossin bones, va acabar completant-se sense el pis de quints.

La colla de la capital del Garraf, que actuava en segona posició, va començar la jornada amb bon peu, afrontant un cinc de set descarregat sense complicacions. Amb aquest, ja en van quatre de descarregats al llarg del 2013. Animats pel quatre de set net descarregat a l'assaig de divendres, els Bordegassos es van animar a afrontar el quatre de vuit. Però l'intent com a tal no va arribar a anar a plaça.

Dues pinyes desmuntades en què alguns segons i terços manifestaven no trobar-se còmodes van anar seguits d'una tercera en què, vistos que els problemes continuaven, els tècnics van optar per deixar al terra el que havia de ser el pis de quins i enlairar un quatre de set que servís per treballar l'encaix entre segons i pinya. Possiblement, aquest és el principal factor que fins ara aquesta temporada està dificultant la consecució del carro gros. El remei; aconseguir consolidar a l'assaig els equips de mans de cadascun dels segons i el volum de pinya que permet treballar amb comoditat les pinyes de grans castells. El quatre de set es va descarregar sense problemes, tot i que el rengle que mirava cap a la baixada va avocar-se endavant sensiblement.

A tercera ronda, segurament, el nerviosisme generat poc abans amb el quatre es va traduir en dos intents desmuntats de tres de set. L'estructura incorporava canvis i algun debut, però pujava molt ben controlada i s'hauria descarregat amb tota certesa. Tanmateix, aquest cop els més menuts no ho van veure clar. El pilar de cinc descarregat, que es manté infal·lible al llarg de tota la temporada, va signar la rúbrica de la diada.

Castells de vuit de Reus i Nens
Les altres dues colles participants van confirmar el seu estat de gràcia descarregant castells de vuit i gamma alta de set. En el cas dels reusencs, van signar la clàssica de vuit (tres i quatre de vuit més torre de set). Els vendrellencs van clavar la torre de set, van descarregar un quatre de vuit amb molta corda i encara van tenir temps i recursos per fer colla descarregant el set de set. Per acabar, vano de cinc avellana i pilar de cinc dels Nens, seguit de dos pilars de quatre més.

L'any passat una traca, enguany només els guarniments
L'anècdota de la diada ha tingut lloc just al principi. Els guariments de la plaça impedien aixecar-hi castells. Vist que ningú no hi posava solució, una columna formada per components dels Bordegassos i dels Nens va permetre tallar una de les puntes de la decoració i habilitar l'espai. L'any passat la situació encara va ser més complexa, ja que en comptes de guarniments hi havia una immensa traca aèria instal·lada per a la tarda.

Diumenge, a la festa del Centre Vila
Aquest diumenge a les set de la tarda els Bordegassos actuaran al capdamunt de la Rambla Principal en motiu de la festa major de Centre Vila. La diada també comptarà amb la participació dels Castellers de les Roquetes. Habitualment, aquesta diada fa la funció de prèvia de la gran diada de festa major, per bé que enguany entremig encara hi haurà una actuació a la festa major de Salt. Els de groc terrós es plantegen la diada del Centre Vila com una oportunitat per treballar la pinya del quatre i guanyar serenor revalidant castells.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos