News

News image:
07-04-2014
PRIMERES ALETES DE SET, AL VENDRELL
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Els quatre de set descarregat és el primer castell de la temporada que els Bordegassos de Vilanova van encetar aquest passat diumenge 6 d'abril al Vendrell. La diada va deixar sensacions agredolces, ja que el quatre de set amb l'agulla de segona ronda només va quedar en carregat. Però l'anàlisi en fred permet extreure conclusions força positives del global de la diada.

Arribava el moment de trencar el gel i els de groc terrós van obrir plaça amb un quatre de set molt sòlid que va estar farcit d'estrenes al pom de dalt. D'una banda, era el primer castell a plaça de l'aixecadora Meritxell Cusidó. També era el primer com enxaneta de Lídia Couso, fins ara aixecadora. A més, un dels dosos, Rebeca Ling Milian, havia estat l'enxaneta dels quatres de vuit de la temporada passada. Molts passos endavant en un castell que tot i que va ser força llarg, va mostrar-se molt sòlid i va presentar bones mides.

A segona ronda els vilanovins van afrontar el quatre de set amb l'agulla. Aquest cop l'estructura del quatre va pujar un pèl més deformada, tot i que en tot moment va estar sota control. L'ensurt va arribar quan començava la descarregada del pilar, ja que el quart i l'enxaneta es van despenjar cap enrere. Possiblement, els nervis van jugar una mala passada a un pilar que estrenava alineació.

Els Bordegassos van completar les rondes de castells descartant el tres de set que duien en cartera i optant per un cinc de sis pensat per rodar canalla. Però, sobretot, perquè l'aixecadora que havia caigut a segona ronda recuperés les bones sensacions i acabés contenta la jornada. A la ronda de pilars, dos pilars de quatre simultanis.

Deixant de banda el contratemps amb el pilar del quatre amb l'agulla, els passos endavant que es van donar pel que fa a renovació dels poms de dalt i la bona afluència de camises són detalls molt positius a tenir en compte de cara a les perspectives per aquest 2014.

Per la seva part, els Nens del Vendrell van completar la millor estrena de la seva història. Van obrir amb un prometedor quatre de set amb l'agulla, van seguir demostrant el seu mestratge amb la torre de set i encara van acabar la diada descarregant el voluminós set de set, a més de sos pilars de cinc i tres pilars de quatre. Molt bones sensacions per a uns Nens que enguany apunten més alt que mai.

En aquesta diada estrenaven càrrec els dos caps de colla. Va ser la primera de Pau Ortiz de Urbina al capdavant dels Bordegassos i també de Maria Cunillera com a màxim responsable tècnic dels Nens.

Aquest diumenge, castells al Passeig del Carme
Nova oportunitat de continuar donant passos endavant, i aquest cop a casa. Els Bordegassos actuen aquest diumenge 13 d'abril al Passeig del Carme de Vilanova en motiu de la Prèvia de Sant Jordi. La diada començarà a dos quarts d'una i també comptarà amb la participació dels Moixiganguers d'Igualada i els Margeners de Guissona. Una diada atractiva en un marc que ja s'ha convertit en tradicional per a la diada que enceta la temporada castellera vilanovina. Donar algun altre pas endavant i consolidar els progressos seran els objectius d'uns Bordegassos que estaran a dues setmanes exactes de la seva primera gran cita de la temporada: la diada de Sant Jordi.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos