News

News image:
04-05-2014
MÉS CASTELLS DE SET, PERÒ AMB UN BROT D'IRREGULARITAT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Actuació estranya la que van oferir aquest diumenge els Bordegassos de Vilanova a Perafort. Els groc terrós van descarregar tant el quatre com el tres de set, però van desmuntar fins a dues vegades un castell plenament consolidat com és el quatre amb l'agulla. En una diada marcada pel pont, com a mínim els vilanovins van estrenar un dos i un nou pilar de cinc.

El castell de sortida va ser el que va anar millor. I curiosament, era el castell en el qual hi havia més canvis respecte els components habituals. El quatre va pujar amb bones mides i tot i no ser especialment ràpid, es va carregar i descarregar sense cap mena de complicació. Va ser un castell important, ja que era el primer quatre de set que feia com a dos Sara Virgil, aixecadora i enxaneta habitual de les darreres temporades i que fins ara només havia de fet de dos a la torre del cinc de set. També hi pujava una terç que habitualment ocupa posicions de pinya.

Les complicacions van arribar a segona ronda, amb dos inesperats intents desmuntats de quatre de set amb l'agulla. El primer es va deformar, però amb una mica més de confiança potser s'hauria pogut reconduir i no hauria hagut de suposar complicacions majúscules. No sempre cal buscar la perfecció i menys en una gamma de castells en la qual la colla s'hi mou bé. A la segona, la temptativa encara va anar pitjor, amb dos rengles del quatre molt estirades, fet que va fer avocar molt un dels terços. En aquest cas, el castell es va desmuntar amb aixecadora col·locada. No hi havia cap debut, però també és cert que les baixes potser havien determinat massa la configuració del castell.

La dinàmica era tal que els Bordegassos encara van desmuntar un tres de set amb aixecador col·locat. Això sí, a la repetició es va descarregar sense cap mena de complicació. I a la ronda de pilars, tot i que estava clar que no era el seu dia, els vilanovins van descarregar un pilar de cinc que estrenava formació. Fins ara, enguany a plaça només havíem vist el pilar de 5 en la seva versió pesada. Aquesta era la lleugera.

El balanç del dia no podia ser positiu. Encara que no va caure cap castell, desmuntar-ne tres en un dia feia força temps que no els passava. Tanmateix, fer debutar un dos en un castell de set i estrenar un nou pilar de cinc també són apunts molt interessants. Ara als Bordegassos els toca treure la millor actitud i constància per demostrar que aquesta diada és un fet aïllat que no ha de variar la bona trajectòria vista fins ara aquest 2014.

A plaça també hi havia la Colla Joves Xiquets de Valls. Els vermells van descarregar el quatre de vuit, la torre de set, el cinc de set i el vano de cinc.

Dissabte, a la Festa per una Societat Inclusiva
Un any més els Bordegassos se sumen a la Festa per una Societat Inclusiva, que enguany arriba a la plaça del Mar de Cubelles. L'actuació dels castellers de Vilanova tindrà lloc a partir de les vuit del vespre i també comptarà amb la presència dels Castellers de les Roquetes i els Falcons de Vilanova. Els altres actes de la festa començaran a les cinc.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos