News

News image:
27-04-2014
LLAVOR PROMETEDORA AMB TRES CASTELLS DE SET I MIG
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Gran diada de Sant Jordi per als Bordegassos de Vilanova, com també per a les altres tres colles que aquest diumenge es van aplegar a la plaça de la Vila de la capital del Garraf. Tot descarregat en una diada en què els de la camisa groc terrós van acomplir tots els objectius descarregant el cinc de set, el set de set i el quatre de set amb l'agulla. A la que és la diada de Sant Jordi més clàssica, també s'hi van veure quatre castells de vuit i tres torres de set.

Els castellers vilanovins van escollir el cinc de set com a castell de sortida. Era el primer de la temporada, però el van tenir controlat en tot moment. La part del tres és la que potser va tenir més feina, però va ser un castell força còmode. A banda de la consolidació de diferents membres del pom de dalt que ja havien debutat en les dues primeres diades de l'any, en aquest castell s'hi estrenava Sara Virgil com a dos de castell de set.

El set de set va ser el castell escollit pels de Pau Ortiz de Urbina de cara a la segona ronda. Un castell que requereix la participació de molts castellers a tots els nivells, tant de tronc, canalla com pinya. Tot i no aconseguir unes mides tan bones com amb el cinc de primera ronda, el castell també va estar en tot moment sota control i els Bordegassos van descarregar el segon set de set de la seva història. L'únic fins llavors datava de la festa major del 2013. Aquest va ser el primer castell de set per a Martina Ràfols, que hi va pujar a quarts.

Per arrodonir la diada els vilanovins van descarregar el millor quatre de set amb l'agulla de la temporada. La confiança en aquest castell ja és total i la nova alineació de pilar ja està plenament consolidada. Carregada i descarregada molt plàcida tant pel que fa al quatre com pel que fa al pilar del mig. S'hi va estrenar com enxaneta de castell de set Clara Virgil. A ronda de pilars també van descarregar un vano de cinc un pèl descoordinat en les aletes. A més, a les matinades van descarregar un total d'onze pilars de quatre. Bona manera de celebrar els 42 anys d'història dels Bordegassos.

Pel que fa a les colles convidades, de nou alt nivell casteller i castells de vuit. Tant la Colla Joves Xiquets de Valls com els Castellers de Barcelona es van anotar la clàssica de vuit (quatre de vuit, tres de vuit i torre de set). Els barcelonins ja sumen nou castells de vuit descarregats aquest 2014 i desprenen molt bones sensacions. Els vallencs, que obrien temporada, van demostrar galons amb un tres de vuit ben treballat. La seva torre va arribar després d'un intent desmuntat. A destacar que els de l'Alt Camp no duien a plaça la torre de set des del 2011. Cal dir que algun cop havien fet la de vuit, però tampoc no massa cops. Enguany han renovat a fons l'estructura. Per la seva part, els Nens del Vendrell també van demostrar bona forma descarregant la torre de set, el cinc de set i el quatre de set. Tots ells, amb estructures força lleugeres.

La diada es va desenvolupar a molt bon ritme i sense cap caiguda. Malgrat actuar-hi quatre colles, en menys de dues hores n'hi va haver prou per veure una dotzena de castells i els respectius pilars. Per a les quatre colles, aquesta és la millor actuació que han fet fins ara aquesta temporada. Al final de la diada, el cap de colla dels Bordegassos va adreçar unes paraules als seus castellers en què va felicitar la colla per la brillant actuació a la vegada que va convidar tothom a treballar perquè cap d'aquests tres castells hagi d'anar a plaça per festa major.

10 anys de gralles pròpies
Aquesta diada també era especial perquè coincidia amb la celebració de 10 anys amb grup de gralles propi per als Bordegassos. A diferència d'altres colles que han de recórrer a concractar grups de grallles externs, per als de groc terrós els grallers de la colla són un casteller més. 

Diumenge, a Perafort amb la Colla Joves de Valls
Aquest diumenge 4 de maig a dos quarts d'una del migdia els Bordegassos actuen a Perafort al costat de la Colla Joves Xiquets de Valls. Una bona ocasió per seguir donant rodatge a les estructures i seguir treballant en clau de futur.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos