News

News image:
01-07-2018
LA TORRE DE SET, SOSTRE BORDEGÀS A RIBES
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(2Pd4, id4d8, 5d7, idTd7, Td7, 3d7, Pd5)

Per primer cop a la temporada els Bordegassos de Vilanova van portar a plaça el quatre de vuit i es van quedar amb les ganes d'assolir-lo. Malgrat col·locar dosos, el castell de vuit vilanoví es va acabar desmuntant. La torre de set descarregada, quarta de l'any, va ser la millor construcció que dissabte es va veure a la plaça Marcer de Ribes.

Malgrat que les baixes de darrera hora havien obligat els vilanovins a assajar el quatre de vuit ple de canvis, les bones sensacions de divendres van animar l'equip tècnic a afrontar el carro gros i fer-ho de sortida. Però la suma de canvis estructurals amb certes dificultats d'encaix amb la pinya al pis de segons van acabar traduint-se en un quatre de vuit lent i relativament deformat. No va arribar a perillar en cap moment, però tampoc no treballava còmode. Vist que el tempo del castell tampoc no acompanyava, el carro gros es va acabar desmuntant. La rèplica vilanovina va ser el desè cinc de set de la temporada. Un cinc valuós que arribava després del toc d'atenció de l'anterior, dues setmanes abans, que inesperadament havia quedat a mitges. Aquest cop va tornar a ser un cinc de set tranquil.

Els Bordegassos van tornar apujar l'aposta i van continuar amb la torre de set. La van assolir, exhibint domini, tot i que la van tornar a assolir a la segona. La primera va servir de descàrrega de nervis i, a la segona, els més menuts van demostrar el seu talent. La lectura que n'han de fer els Bordegassos és clara. Les torres de set senceres haurien de poder tornar a ser la normalitat de cada assaig de dimecres. Segurament, així s'evitarien els intents desmuntats a plaça que, tanmateix, després sempre han anat seguits de la consecució del castell.

Per tancar la diada els Bordegassos van completar un tres de set lleuger, amb terços de vuit a segons, i el pilar de cinc.

La Jove de Sitges va sumar el primer quatre de set amb l'agulla de l'any, que va arribar en segona ronda, després del segon cinc de set de l'any. Van tancar la diada amb el quatre de set i el cinc de set, a més del pilar de cinc. Els Castellers de les Roquetes van repetir la que ha esdevingut la seva actuació habitual durant els darrers temps: torre de sis, tres de sis, tres de sis amb l'agulla i pilar de quatre.

La propera actuació dels Bordegassos serà dissabte 7 de juliol a la Festa Major d'Esparreguera. A priori és bona oportunitat per reprendre l'idil·li amb el quatre de vuit.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos