News

News image:
09-06-2013
LA PLUJA AJORNA L'ASSALT AL QUATRE DE VUIT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Haurà d'esperar fins dissabte vinent. Els Bordegassos de Vilanova es van quedar amb les ganes de poder intentar el quatre de vuit aquest diumenge a l'Arboç. La pluja va obligar a suspendre la diada quan els de groc terrós tot just havien alçat un sol castell; la torre de set de primera ronda que, tot i ser la més parada de l'any, va quedar en només carregada.

Els vilanovins van obrir plaça amb la torre de set. Un castell que havien descarregat a l'última actuació a Altafulla, tres setmanes enrere, i que, a més, també havien completat als assajos dels dos darrers dimecres. Curiosament, la que fins a la carregada era possiblement la torre de set més parada de les que han alçat aquest any, va acabar cedint després d'una sortida un pèl brusca de l'enxaneta que va sorprendre un tronc que fins aleshores estava parant-la molt plàcidament.

Ja no van tenir temps per a més ja que a segona ronda, quan començaven a tancar la pinya del quatre de set amb l'agulla, una pluja molt intensa va obligar a aturar la diada. El castell estava pensat per recuperar sensacions i afrontar el quatre de vuit a tercera ronda.

Pel que fa a la resta de colles, els més afortunats van ser els que van obrir plaça (amb mitja hora de retard). La Vella va poder completar dos castells (el tres i el quatre de vuit). Els Minyons de l'Arboç van descarregar el cinc de set després d'un intent desmuntat i a segona ronda van desmuntar el set de set. La Jove de Sitges va descarregar el cinc de set; el seu primer castell de set i mig de la temporada.

Diada de primera, aquest dissabte a la plaça dels Carros
Els Bordegassos tenien moltes ganes de dur a plaça el quatre de vuit. Els dos quatres de set nets descarregats al darrer assaig general, a banda de la bona prova amb tot el tronc lligat per la pinya, sumats al quatre de vuit fins a dosos del divendres anterior són proves definitives per afrontar el repte amb plenes garanties. Si a l'Arboç les circumstàncies ho van impedir, aquest dissabte a la tarda els d'Èdgar Granados tornen a tenir una oportunitat d'or per estrenar el vuitè pis. A més, a casa.

La 'Grallada' és una diada castellera que tindrà lloc el dissabte 15 de juny a la plaça dels Carros a partir de les set de la tarda i que aplegarà la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova. Un cartell molt atractiu amb colles que garantiran un espectacle atractiu, amb castells valuosos. Sense anar més lluny, els Nens vindran de carregar la torre de vuit amb folre més matinera de la seva història i no descarten dur-la a Vilanova, on també podrien dur el quatre de vuit. La Jove de Tarragona també podria atrevir-se amb algun castell de gamma alta de vuit.

Més enllà de l'actuació castellera, la diada serà una actuació especial dedicada a les gralles. A les sis de la tarda a la plaça de les Cols s'inaugurarà la placa del quatre de vuit número cent de la història de la colla. Tot seguit, arrencarà una cercavila de gralles a la qual la colla convida a participar-hi a tots els grups de gralles que han acompanyat els Bordegassos al llarg dels seus 41 anys d'història, com també a tots els grups de gralles que ho desitgin de la resta del món casteller. La cercavila culminarà a la plaça dels Carros, on a les set en punt està previst l'inici de la diada.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos