News

News image:
12-05-2013
LA NOVA TORRE DE SET, CARREGADA A SANT CUGAT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Nou pas endavant, tot i que a mitges. Els Bordegassos de Vilanova van carregar la primera torre de set de la temporada dissabte passat a la tarda a Sant Cugat del Vallès, a la vigília de Sant Ponç. Una torre en què els nervis de l'estrena van passar factura a una estructura que la colla havia descarregat, sencera, a l'assaig general del dia anterior. Aquest proper cap de setmana els de groc terrós voldran descarregar a plaça la torre, que enguany han hagut de renovar gairebé de cap a peus respecte la de la temporada passada.

Després del pilar de quatre de salutació, els Bordegassos van obrir plaça amb el quatre de set. Un cop més, un quatre pensat en clau del castell de vuit. Si fins ara s'havien fet sense els segons, aquest cop es va apostar per fer l'estructura sense els quints. D'aquesta manera, es podia treballar l'encaix entre tronc i pinya; el punt que havia fallat més als intents desmuntats de Sant Jordi. El castell es va descarregar sense cap incidència i amb bones sensacions.

A segona ronda arribava el moment del dia: l'assalt a la nova torre de set. S'afrontava amb totes les garanties ja que, tal com s'ha fet sempre amb Èdgar Granados de cap de colla, la torre anava a plaça després d'haver-se descarregat sencera a l'assaig. Fins i tot, durant la setmana prèvia la colla havia encadenat mitja dotzena llarga de torres de sis netes. Però, a plaça, els nervis de la primera vegada van fer que la torre pugés massa moguda. Amb dosos col·locats l'estructura es va parar i la canalla, impecable, la va carregar amb molta determinació. Però tot seguit el tremolor va tornar i la torre va acabar cedint, amb l'enxaneta arribant ja a la pinya. Va ser una caiguda tova, sense conseqüències, i que al si de la colla va deixar ganes de tornar a tenir ocasió de dur l'estructura a plaça per demostrar la feina feta.

L'estructura de la torre estava farcida d'estrenes. Del tronc de la torre de vuit del 2012, només repetien al mateix lloc tres components. A més, s'estrenaven en la seva posició a una torre de set els dos dosos (Jaume Folch i Kílian Pérez) i una quarta (Mar Díaz). Un dels dos terços habituals de la temporada passada en aquesta torre estava reemplaçat per un habitual quart i un dels dos segons tampoc no era l'habitual.

El contratemps no va ser obstacle perquè a tercera ronda els de la capital del Garraf descarreguessin el quart quatre de set amb l'agulla de la temporada. Un castell de set i mig que també va servir perquè l'aixecadora que havia pujat a la torre es retrobés amb les bones sensacions. El punt i final a la diada el va posar un pilar de cinc descarregat.

L'altra colla participant, els Castellers de Sant Cugat, van obrir amb dos pilars de quatre de salutació, el tres de set, van desmuntar una torre de set, van descarregar el quatre de set i a tercera ronda, ara sí, van descarregar la torre. Van tancar amb quatre pilars de quatre, simultanis.

Festa Inclusiva i diada molt atractiva a Altafulla
El proper cap de setmana els Bordegassos tenen programa doble. Dissabte 18 a la tarda actuen a Vilanova en motiu de la Festa per a una Escola i una Societat Inclusiva. Diumenge 19 a les 12 del migdia actuen a la plaça del Pou d'Altafulla, acompanyats pels Nens del Vendrell i els Castellers d'Altafulla. Una diada on la colla vol completar la millor actuació de la temporada fins al moment.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos