News

News image:
26-04-2015
FEM DOS PASSOS MÉS! 4DE8 I TORRE DE 7 DESCARREGATS!!
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(Td7, 4d8, 7d7, 3Pd5sim 4Pd4sim PdVeracreu)
Vídeo del 4d8
La diada de Sant Jordi torna a tenir castell de vuit de la mà dels Bordegassos. La colla castellera de Vilanova va completar una actuació per emmarcar aquest diumenge a la plaça de la Vila, a la diada que commemorava el 43è aniversari de la colla i que va permetre veure un total de set castells de vuit. Els Bordegassos no només van descarregar el primer quatre de vuit de l'any, sinó que també van estrenar la primera torre de set de la temporada. En ambdós casos, dos castells de molt bella factura.

A la plaça de la Vila hi havia força més expectació que els darrers anys. La campanya #unpasmés i les sensacions que estan desprenent els Bordegassos darrerament no van passar per alt a l'afició castellera vilanovina. L'aposta de sortida dels groc terrós va ser la torre de set. Un castell que la temporada passada no havien portat a plaça fins al setembre, però que aquest cop ja havien descarregat a l'assaig, sencera, en un parell d'ocasions, a més de múltiples torres de sis netes. La feina feta es va notar, ja que la torre la van completar amb molta comoditat. A la carregada s'hi va arribar amb tota la corda del món ­ni pinya ni tronc gairebé no havien hagut de treballar­ i la descarregada també va ser molt plàcida.

A la colla ja hi ha qui reclama la torre de vuit per al juny, tot i que d'entrada l'equip tècnic se l'ha marcat com un objectiu de cara a festa major. Sigui com sigui, a aquestes alçades els assajos de folre tenen un nivell i continuïtat que mai abans no s'havien vist a la colla. Des del primer divendres, a cada assaig general hi ha hagut prova de folre i ara ja n'encadenen diversos col·locant els quints. Divendres passat fins i tot van tirar amunt els dosos.

L'aposta més forta del dia arribava a segona ronda, amb el quatre de vuit. Onze anys sense fer un castell de vuit tan aviat en el calendari podien pesar, però la colla es va sobreposar a qualsevol por escènica mostrant una convicció i un caràcter de colla gran. A la primera van quadrar el castell i el van tirar amunt sense dubtar. Amb terços col·locats molts ja van veure clar que el castell es descarregaria sense patiments. I així va ser. El tronc i la pinya van encaixar perfectament i l'estructura va mantenir la quadratura en tot moment. La canalla un cop més va tornar a estar impecable, pujant molt decidida i baixant amb la serenitat necessària per fer treballar el mínim l'estructura. Ni de bon tros semblava que fos el primer de l'any, ja que només es va haver de treballar una mica a la descarregada, però sempre sota control.

A tercera ronda els vilanovins van descarregar un set de set que va permetre pujar el màxim de castellers possible i on també s'hi va estrenar un segon. No va ser un set de postal com el de set dies enrere, però tampoc no va perillar en cap moment tot i els nombrosos canvis. A la ronda de pilars els Bordegassos van exhibir domini pilaner descarregant ni més ni menys que tres pilars de cinc simultanis (un fet gens habitual al món casteller). Encara l'hi van sumar la propina de quatre pilars de quatre simultanis i el final amb el genuí pilar de la Veracreu, que els Bordegassos tenen com a marca de la casa per celebrar les actuacions que consideren històriques.

Set castells de 8 i uns Nens del Vendrell pletòrics
A la diada s'hi van veure un total de set castells de vuit pisos, a més de tres torres de set. La colla que hi va contribuir més van ser els Nens del Vendrell, que van venir a donar-ho tot i van descarregar tres castells de vuit: tres de vuit, torre de vuit i quatre de vuit, per aquest ordre. Tant el tres com la torre folrada eren els primers que intentaven aquest any i, amb diferència, aquesta és la tripleta de vuit més matinera de la seva història. Pilars a banda, aquesta iguala la millor actuació de la història per als de la capital del Baix Penedès. Fins ara Vilanova només havia vist un castell de vuit dels Nens; un quatre de vuit carregat el 5 d'agost de 1953. El mateix dia, però del 1971, els del Vendrell també van descarregar el pilar de sis a la capital del Garraf.

Per la seva part, els Castellers de Barcelona van descarregar el tres de vuit, la torre de set i el quatre de vuit, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls va completar el quatre de vuit, que va patir molt a la descarregada a l'alçada de quarts i quints, a més del cinc de set i la torre de set. Les tres colles convidades van acabar amb el vano de cinc.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos