News

News image:
17-06-2018
EXHIBIM EL DOMINI DEL QUATRE DE VUIT I LA TORRE DE SET A LA GRALLADA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(FM Barri de Mar: 3d7, 5d7, 4d7, Td6, Pd5)
(Grallada: id4d8, 4d8, Td7, 5d7c, Pd5)

Malgrat que aquest cap de setmana no disposaven de tots els components del pom de dalt que aquesta temporada havien fet castells de vuit, els Bordegassos de Vilanova no volien deixar passar l'ocasió de seguir sumant castells destacats en plaça pròpia. La Grallada, celebrada aquest diumenge al migdia a la plaça de les Cols, amb un cartell de luxe (Jove de Tarragona, Castellers de Sant Cugat i Moixiganguers d'Igualada), era un escenari en què la colla seguir exhibint el seu domini del carro gros.

El cap de setmana va ser doblement positiu per a la colla vilanovina, que a banda d'assolir els grans objectius marcats malgrat els contratemps puntuals ja previstos, va saber sobreposar-se a un assaig de divendres que no havia ajudat a generar confiança. Aquesta va ser la principal causa que va fer que, d'entrada, el quatre de vuit bordegàs fos un intent desmuntat. Malgrat que l'estructura semblava una roca i tenia dosos col•locats, la confiança no havia estat suficient per a tots els components més menuts del castell. Però la colla va demostrar caràcter i capacitat de reacció.

A segona ronda els Bordegassos van tornar-hi amb el quatre de vuit. Amb un canvi al pom de dalt, el quatre va tornar a pujar amb molt bones mides i la canalla no va dubtar en cap moment. Va ser un carro gros molt ben dominat, més còmode que el de vuit dies enrere a l'Arboç, controlat en tot moment i que només va haver de treballar una mica en la descarregada, sobretot als pisos inferiors. Aquest era el primer castell de vuit de la temporada per a l'aixecadora, Gina Cruells, que feia dos anys que no pujava en cap castell de vuit. La colla sumava el quart quatre de vuit de l'any i ampliava fons d'armari pel que fa a la canalla.

La torre de set va ser el segon castell dels de la camisa groc terrós. En aquest cas no es podia comptar amb l'enxaneta habitual, però l'excel•lent pom de dalt va saber sobreposar-se al canvi d'enxaneta, més gran que l'habitual. L'ensurt del dia, curiosament, va arribar en el castell més assequible. El cinc de set va acabar en només carregat, arran d'una incidència aïllada a la part alta del castell. Caiguda anecdòtica en un castell que la colla ja ha descarregat nou cops aquest any. Per acabar, pilar de cinc.

Pel que fa a la resta de colles, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar el tres de nou, el cinc de vuit i el quatre de vuit. Els Moixiganguers d'Igualada es van anotar el triplet de vuit i els Castellers de Sant Cugat van sumar la clàssica de vuit.

Cinc de set a la FM del Barri de Mar i nou autocar bordegàs

Dissabte a la tarda els Bordegassos van actuar davant del monument a Francesc Macià amb motiu de la Festa Major del Barri de Mar. El cinc de set, novè de la temporada, va ser el millor registre del dia. Els castellers de Vilanova van completar el tres de set, el cinc de set, el quatre de set, una ronda extra amb la torre de sis, el pilar de cinc i dos pilars de quatre reivindicatius amb els lemes "Llibertat presos polítics" i "Democràcia". Per a la colla de Vilanova va ser una diada molt productiva de cara a generar bones sensacions i estrenar castellers. En el cinc de set s'hi va estrenar a quarts la jove Sara Virgil. El quatre de set va ser el primer castell com a enxaneta de Miquel Couso, mentre que el pilar de cinc va ser el primer per a l'enxaneta Amara Romero. A la diada també hi van participar els Castellers d'Esparreguera, una colla de set molt solvent que va descarregar amb molt bones sensacions el quatre de set amb l'agulla, el tres de set, el quatre de set, va igualar la ronda extra bordegassa i va afegir el pilar de cinc aixecat per sota. Al final també es van sumar a la reivindicació amb un altre pilar de quatre.

Abans de començar la diada la colla va aprofitar per presentar en societat el nou autocar oficial. L'empesa vilanovina Mon Bus, responsable dels desplaçaments de la colla des d'aquesta temporada, ha guarnit un dels seus nous autocars amb imatges castelleres dels Bordegassos i la seva nova imatge corporativa. L'acollida va ser molt positiva.

« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos