News

News image:
21-07-2014
ESTRENES DE CANALLA I RODATGE AL CENTRE VILA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(Pd4, 4d7, 4d7a, 3d7, Vd5)
Actuació tranquil·la dels Bordegassos de Vilanova aquest diumenge al capdamunt de la Rambla, a la festa major del Centre Vila. La diada la van aprofitar per estrenar canalla, donar rodatge a la més nova i anar polint alguns detalls de cara a la imminent diada de festa major. Tot això, amb tres castells de set descarregats i el vano de cinc.

Després del pilar de quatre de salutació, els vilanovins van obrir plaça amb el quatre de set. Un castell en clau de futur en tots els sentits. Pel que fa al tronc, el castell presentava una estructura pesada, amb segons i terços del futur castell de vuit. Però pel que fa a la canalla, també s'aprofitava el castell per fer-hi debutar en castells de set un dos: Josep Ramon Vidal. També era el primer quatre de set com a aixecador d'Arnau Camps, que tot just feia una setmana que havia debutat en els set pisos. Va ser un quatre lent, però molt ben resolt de mides i amb bon encaix entre pinya i segons. Aquesta era la part que interessava més polir de cara a l'assalt del quatre de vuit, que tot indica que arribarà el 2 d'agost.

A segona ronda va arribar el torn del quatre de set amb l'agulla, que novament van resoldre sense cap complicació. Es el setè descarregat d'aquesta temporada. Seguint la dinàmica d'estrenes, aquest castell va ser el primer de set i mig de la Mariona Orriols com a enxaneta. També va ser el primer quatre amb l'agulla de Sara Virgil a dosos.

Per tancar les rondes de castells es va optar pel tres de set. Un tres que va servir per alleugerir el pom de dalt d'aquesta estructura, amb l'estrena de la Nerea Ribera com a dosos a un tres i el primer de Rebeca Ling Fernández com a dos obert. Un tres de postal descarregat sense despentinar-se. La rúbrica la van tornar a posar amb el vano de cinc. Un dels pilars de quatre va servir perquè fes la seva primera aleta la petita Clàudia Trias. L'enèsim debut en una diada en què també hi va haver estrenes a la pinya, com ara d'agulles i laterals.

Torre de set de Sant Cugat
A plaça també hi havia els Castellers de Sant Cugat, que feien l'última diada abans de la seva aturada estiuenca. Els vallesans van descarregar el tres de set, una torre de set molt ben defensada i el quatre de set, a més del pilar de cinc. La torre de set dels Gausacs és el millor castell que s'ha vist mai a la diada del Centre Vila. Una actuació que per als Bordegassos acostuma a ser un banc de proves de cara a la festa major.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos