News

News image:
11-04-2016
ESTRENEM TEMPORADA DESCARREGANT TRES CASTELLS DE SET
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(3d7, 4d7a, 4d7, Pd5, 2Pd4sim)

Objectius acomplerts per als Bordegassos de Vilanova, que aquest diumenge van donar el tret de sortida a la temporada descarregant tres castells de set a la plaça Vella del Vendrell. El quatre de set amb l'agulla va ser la construcció més valuosa dels vilanovins en una jornada que a banda de començar a escalfar motors també van aprofitar per estrenar dos components del pom de dalt: un aixecador i un dos.

El tres de set, que ja havien completat la setmana anterior a l'assaig amb camisa, va ser el castell escollit pels de la camisa groc terrós per començar la diada. Un tres de postal, amb bones mides i una execució ràpida. Al castell s'hi van estrenar l'aixecador, Alba Ferrer; i un dels dosos, Lídia Couso. Per a la primera era el primer castell a plaça; per a la segona el primer en aquesta posició, ja que fins ara feia d'enxaneta.

A segona ronda va arribar el torn del quatre de set amb l'agulla. Un castell que va pujar amb un rengle lleugerament desplaçat, però que els castellers de Vilanova van tenir dominat en tot moment. Per acabar, els Bordegassos van escollir el quatre de set. El castell més senzill del dia va acabar sent el que els va donar més dificultats. Ni segons ni terços no van acabar de trobar una mesura en la qual se sentissin del tot còmodes. Tot i això, castell ben resolt,que no va perillar en cap moment.

Per acomiadar la diada, els vilanovins van descarregar el pilar de cinc i, seguidament, dos pilars de quatre simultanis. Un bon punt de partida en la que va ser la primera diada de Jordi Perona com a cap de colla dels Bordegassos.

Pel que fa a la colla local, els Nens del Vendrell van fer la millor arrencada de la seva història. Els de la camisa vermella, que l'any passat es van convertir en colla de nou, van descarregar la torre de set, el tres de vuit i el quatre de vuit. Malgrat els nervis de l'estrena, els de Pere Rovira, que també s'estrenava al capdavant de la colla vendrellenca, van dominar castell que fins fa no gaire eren pràcticament el seu sostre històric. Ara ja els poden completar a la presa de contacte amb les places.

A plaça també hi havia els Sagals d'Osona, que arribaven a la cita amb dues diades de rodatge, van obrir amb un pilar de quatre de dol i van seguir amb el cinc de set, el tres de set amb l'agulla, el quatre de set i el pilar de cinc. Tots ells completats amb comoditat.

Una de les notes a destacar de la diada és que es va completar en tot just 60 minuts. La coordinació entre les colles va afavorir que els espectadors veiessin un espectacle àgil i amb molt bon ritme.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos