News

News image:
11-03-2018
ESTRENEM TEMPORADA COMPLETANT CASTELLS DE SET A CASTELLÓ
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

La primera actuació de la temporada mai no és una cita senzilla. I fer-ho a 230 quilòmetres de casa un dissabte al migdia afegeix dificultats. Però els Bordegassos de Vilanova van completar amb èxit la seva participació aquest dissabte en la tercera edició de la Trobada de Muixerangues de Castelló, organitzada en el marc de les festes de la Magdalena, a la capital de la Plana Alta. Els vilanovins van completar castells de set en una actuació en què van compartir plaça amb la Muixeranga d'Algemesí i els amfitrions, la Conlloga Muixeranga de Castelló.

Com en tota primera actuació de la temporada, en aquest cas un mes abans del que venia sent habitual els darrers anys, descarregar castells de set va ser l'objectiu per a la primera cita de l'any, que també era la primera de Mario Marco com a cap de colla. Després d'entrar a plaça amb el pilar de quatre caminant, els Bordegassos van apostar pel tres de set com a castell de sortida. Va ser un castell més lent del que és habitual, però dominant en tot moment. El gel ja estava trencat. I el quatre de set de segona ronda encara va ser molt més còmode. Per completar les rondes de castells els de la camisa groc terrós es van anotar la torre de sis i en ronda de pilars van completar quatre pilars de quatre simultanis.

Mentre que les colles castelleres es troben just a començament de temporada, les muixerangues ja es troben en plena temporada alta. I enguany es troben en un gran estat de forma. Entre altres construccions, la Conlloga de Castelló va anotar-se per primer cop en la seva història la Tomasina. També va anar a totes la Muixeranga d'Algemesí, que va completar l'Alta de sis, una de les figures més complicades del món muixeranguer. Acabada l'actuació, les tres colles van celebrar un dinar de germanor.

Per tercer any consecutiu, els Bordegassos de Vilanova coincidien a les muixerangues. Fa dos anys va ser a Algemesí, convidats per la Nova Muixeranga. L'any passat aquesta mateixa colla ja va ser a Vilanova per Sant Jordi. Aquest cop s'ha materialitzat amb una actuació el vincle fort existent entre la colla castellera de Vilanova i la Conlloga de Castelló. Els castellonencs, que llueixen un color de camisa molt similar als vilanovins, ja han participat en el Concurs de Castells fent pinya amb els Bordegassos. Entre les dues entitats hi ha una gran germanor.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos