News

News image:
01-10-2016
ESTRENEM EL TRES DE VUIT I REVALIDEM EL QUATRE AL CONCURS
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, 3d8c, Td7, 3Pd5sim)

El Concurs de Castells ha tornat a permetre als Bordegassos de Vilanova completar la millor actuació de la temporada. Aquest dissabte a la tarda els vilanovins van consolidar el quatre de vuit i es van anotar el primer tres de vuit de l'any, que els va quedar en carregat. Van arrodonir la diada completant la sisena torre de set de l'any. Malgrat haver d'aparcar la torre folrada, la diada dels vilanovins és de les que permet sortir de plaça amb el cap ben alt. La progressió de la colla durant les darreres setmanes ha permès als groc terrosos fer un nou pas endavant.

Per començar els vilanovins van escollir el quatre de vuit. Un castell que des de l'aturada estiuenca ha evolucionat molt positivament i que fa dues setmanes ja havien descarregat a casa. Aquest cop el van tornar a agafar amb bones mides i va pujar amb molt convenciment. Es va carregar molta comoditat i la descarregada en tot moment va estar ben dominada. Injecció de moral per a la colla amb un castell que els vilanovins van alçar durant una ronda conjunta.

A segona ronda arribava l'hora de portar a plaça el primer tres de vuit de l'any. Havent-lo fet fins aixecador a assaig, a més del tres de set net, la colla tenia confiança plena en el repte. El castell va pujar un pèl obert des d'inici i el problema es va anar accentuant a mesura que pujava. L'estructura es va carregar amb un tempo massa lent i a la descarregada ja havia perdut la corda. Això sumat a la tendència a obrir-se del tres, accentuada a un dels rengles, va acabar trencant el castell quan començava la baixada.

Aquest tres va ser el primer castell de vuit per a l'enxaneta, Clàudia Trias; per a l'aixecadora, Gina Cruells; i també s'hi estrenava a dosos Ainhoa Morales, que tot just dues setmanes abans també s'havia estrenat com a dos de castell de vuit amb el quatre. També s'hi estrenaven diversos castellers de tronc i de primeres línies de pinya.

Amb algun casteller tocat, els Bordegassos van decidir descartar la torre de vuit i apostar per la de set. Una torre ben dominada que no els va suposar cap complicació i, a la vegada, els permetia anotar-se una clàssica de vuit. Tres rondes, tres castells alçats a la primera i feina feta per la via directa, amb dues rondes de coixí. Finalment, el pilar de sis també va quedar en cartera i, descartades la quarta i cinquena ronda de millora, els vilanovins van donar per tancada la seva participació. Per arrodonir la diada, durant els pilars de comiat, els Bordegassos van descarregar tres pilars de cinc simultanis. Una bona mostra de domini pilaner.

L'actuació dels Bordegassos els va deixar situats en la novena posició a la classificació general, de les vint colles participants en la jornada.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos