News

News image:
29-04-2018
ESTRENEM AMB MOLTA COMODITAT EL PRIMER QUATRE DE VUIT DE L'ANY
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(Pd4, 4d8, 5d7, 4d7a, Vd5)

Si es fan castells és, sobretot, per diades com la que aquest diumenge es va veure a la plaça de la Vila de Vilanova. Bons castells, agilitat a l'hora de muntar les pinyes i castells de vuit per part de les tres colles participants. Uns registres notables tenint en compte que la temporada tot just està començant. Els Bordegassos de Vilanova varen completar amb molt bones sensacions la totalitat dels objectius que s'havien marcat per a la diada, amb el quatre de vuit com a plat principal.

Justament el carro gros va ser el castell que Mario Marco i el seu equip tècnic van escollir per obrir plaça. Des del primer moment va quedar clar que les mides eren ideals i l'estructura va pujar amunt amb molta convicció. Amb un ritme compassat, assegurant bé el bastiment de cada pis, els vilanovins van fer l'aleta al primer quatre de vuit sense haver de gastar gens de corda. La descarregada també va ser molt plàcida. Domini absolut del quatre de vuit per part d'uns Bordegassos que la temporada passada en van descarregar onze. Enguany han avançat la consecució del primer descarregat un mes i mig. La bona pinya va ser clau per generar confiança i que la pinya, com tot el castell, fos una autèntica roca. En aquest s'hi estrenava a dosos de castells de vuit Noèlia Pizarro.

Assolit el gran objectiu del dia, els de la camisa groc terrós van apostar per castells ja rodats durant el primer tram de temporada. A segona ronda van descarregar el cinquè cinc de set de l'any. Un cinc, amb algunes posicions força lleugeres, que va donar joc a rotacions al tronc. A tercera ronda van completar sense problemes el quatre de set amb l'agulla. Un vano de cinc va arrodonir la que fins ara és la millor actuació dels Bordegassos aquest 2018. Abans de començar la diada els castellers vilanovins també van alçar un pilar en què l'enxaneta va desplegar una pancarta amb el missatge Tots som Bernat, dedicat al jove jugador del planter del CP Vilanova que enguany està apartat de les pistes per motius de salut. La colla també es va fer una foto de grup amb la pancarta.

La Colla Joves Xiquets de Valls va completar la seva primera clàssica de vuit de la temporada. Van obrir amb un tres de vuit de bona factura, que va anar seguit d'un quatre de vuit que van haver de defensar fins al límit. El castell va perdre les mides i, a més, va estar a punt de patir un despenjament del pom de dalt. Però la sang freda dels vallencs els va permetre salvar la papereta. Els Castellers de Barcelona van anotar-se la primera torre de set de l'any, que va anar seguida del quatre de vuit i el cinc de set.

Dissabte a la tarda, a la prèvia, celebrada a la plaça de l'Assumpció de la Geltrú, els Bordegassos van descarregar el quatre, el cinc i el tres de set, a més del vano de cinc.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos