News

News image:
12-04-2015
ESTRENA A PLAÇA DESCARREGANT EL 5 DE 7 I EL 4 AMB L'AGULLA!
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(5d7, 4d7a, 4d7, Vd5)
Arrencada immillorable dels Bordegassos de Vilanova, que diumenge al migdia es van estrenar a plaça descarregant al Vendrell el cinc de set, el quatre de set amb l'agulla i un quatre de set que apuntava a castell de vuit. Aquest cinc de set és un dels més matiners de la història de la colla.

Carregats de confiança després de la bona feina duta terme als assajos d'aquest 2015, els Bordegassos van obrir plaça amb el cinc de set. Des de l'any 2000 que els Bordegassos no es plantejaven aquest castell abans de Sant Jordi. I el castell es va descarregar amb molta comoditat. No semblava que fos el primer cinc de set de la temporada. De fet, era el primer castell de la temporada... La carregada va ser molt ràpida i les úniques dificultats van trobar-se a la torre, que a la descarregada va haver de treballar una mica més, però sempre sota control.

A segona ronda els vilanovins van afrontar el quatre de set amb l'agulla. El castell va pujar amb bones mides, en aquest cas a un ritme una mica més lent. Després de coronar el quatre, la canalla vilanovina va saber resoldre amb encert una sortida complicada de l'enxaneta. El pilar va quedar net al damunt la pinya i es va descarregar amb molt d'ofici. En aquest castell s'hi estrenava com a terç del pilar la jove Mar Díaz.

Per tancar les rondes de castells els de la capital del Garraf van descarregar el quatre de set. Un quatre pensat en vistes al que pot ser un imminent atac al quatre de vuit, de cara a la diada de Sant Jordi. El tronc estava format pels segons, quarts i quints del castell de vuit. Per acomiadar la diada els groc terrós van completar el vano de cinc. El cap de colla, Pau Ortiz de Urbina, feia un balanç molt positiu de la diada. Per l'eficàcia i per la qualitat dels castells, però també per les sensacions. Assistència de castellers més que notable, força més que un any enrere a la mateixa diada. Als Bordegassos s'hi respira molta ambició i fam de castells.

A la plaça Vella del Vendrell també hi van actuar els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus. Els vendrellencs van completar el quatre de vuit més matiner de la seva història, que van acompanyar de la torre de set i el set de set. Per la seva part, els del Baix Camp van anotar-se el tres de set, el cinc de set i el quatre de set.

La propera cita a plaça serà aquest diumenge 19 d'abril a dos quarts d'una del migdia al passeig del Carme, on tindrà lloc la ja tradicional prèvia de Sant Jordi. Els castellers de Vilanova estaran acompanyats dels Margeners de Guissona i els Castellers de Badalona.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos