Notícies

Imatge de la notícia
26-09-2015
ENS QUEDEM SENSE PODER MOSTRAR LA FEINA DE L'ASSAIG
(Pd4, 2id3d8, 5d7, id7d7, 7d7, 2Pd5sim)
La caiguda de diumenge passat va passar una alta factura als Bordegassos de Vilanova, que aquest dissabte a la tarda es van haver de conformar amb castells de set i mig a la novena Diada Albert Salvany. Una diada que va passar a la història perquè per primer cop s'hi va veure un castell de nou: el tres de nou descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. També van brillar els Nens del Vendrell, que van sumar el pilar de set a l'enèsim triplet de vuit.

Després d'un pilar de quatre de salutació parat a segons per Albert Salvany fill, els Bordegassos van obrir plaça amb el tres de vuit. El castell va pujar ferm, va quedar clar que hi havia molt treball al darrere, va col·locar dosos i l'aixecador ja era dalt, però l'enxaneta no ho va veure clar i va desmuntar l'estructura. En ronda de repetició van tornar-hi, amb canvi d'enxaneta, però tampoc no va funcionar. I això que aquest cop el castell encara estava més parat. Però la inoportuna caiguda del diumenge passat estava passant factura a la canalla més ben preparada de la colla.

Vista la situació, els vilanovins van optar per no forçar més la situació i van completar un cinc de set de postal i el set de set. El set a la segona, després que el primer es desmuntés per problemes a un dels poms de dalt. Van rubricar la diada descarregant dos pilars de cinc simultanis. Un balanç molt allunyat del que la colla havia preparat. Ara als Bordegassos els queda aprofitar al màxim els assajos perquè la seva canalla es torni a convèncer de les possibilitats de la colla amb els grans castells de vuit.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el quatre de vuit amb l’agulla, el tres de nou, el dos de vuit i el pilar de set. Per la seva part, els Nens del Vendrell, a quinze dies de la diada de la Fira, on volen atacar els nou pisos, no van especular i van tornar a descarregar el triplet de vuit (tres, torre i quatre). Per postres, van arrodonir-ho descarregant el tercer pilar de set consecutiu.

La diada va donar peu a una altre efemeride. És el primer cop a la història que en una mateixa diada s’hi descarrega un pilar de set dels Nens i un altre de la Colla Vella. Tractant-se de dues colles llegendàries com són, la dada encara adquireix més importància.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Sense actuacions previstes

»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos