News

News image:
31-07-2016
ENS HEM DE CONFORMAR AMB LA TORRE DE SET EL DIA QUE VILANOVA ESDEVÉ PLAÇA DE 10
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

 (7d7, 3id4d8, Td7, 2Pd5sim)

Vilanova ja és la sisena plaça de 10 de tot el món casteller (i la quarta on es descarrega) gràcies a una actuació majestuosa dels Castellers de Vilafranca, que aquest dissabte a la diada de festa major van descarregar el tres de deu en la millor actuació vista mai a la comarca del Garraf. Els Verds també van descarregar el tres de nou amb l'agulla, la torre de nou el pilar de vuit. També van estar espectaculars la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que van sumar dos gamma extra al tres i el quatre de nou. Els tarragonins van descarregar també el seu primer nou de vuit de l'any i un emocinantíssim pilar de vuit, que és el segon de tota la seva història i el primer que provaven enguany. Menys inspirats van estar els Bordegassos de Vilanova, que es van haver de conformar amb la torre de set com a millor registre. El quatre de vuit el van desmuntar en tres ocasions.

Sortint de set de set els Bordegassos buscaven descarregar nervis amb un castell còmode, però possiblement això els va deixar desarmats de comodí per respondre a qualsevol incidència. El set es va descarregar sense cap complicació, però també es podia interpretar com una falta de confiança cap als objectius principals del dia. A segona ronda els Bordegassos van apostar pel quatre de vuit i s'hi van encallar per partida doble. Intents que van col·locar quints, però que van quedar molt lluny del que es podria esperar a partir de la feina feta al pati d'assaig. Una sensació general de poca convicció va deixar amb una ronda en blanc els castellers de Vilanova, que encara van tornar a provar el carro gros una tercera vegada. I el castell va tornar a quedar en desmuntat. En ronda de repetició els Bordegassos van afrontar la torre de set. Un castell amb el qual van demostrar un gran domini. La tercera torre de set descarregada de l'any retornava un punt d'autoestima a una colla que havia quedat molt castigada moralment pels intents desmuntats de castell de vuit. Per acabar, dos pilars de cinc simultanis.

Els Castellers de Vilafranca van començar amb una torre de nou que abans de la carregada va patir una oscil·lació molt delicada, però la van saber resoldre i van reconduir una torre que van defensar amb ungles i dents. A segona ronda arribava la cita amb la història. Vilanova veia el primer intent de castell de deu de la seva història. El colós es va enlairar a la primera i va saber controlar un parell de moments complicats abans de la carregada. Amb l'aleta la plaça va esclatar d'emoció i la descarregada va ser de manual. Els amants dels castells que hi havia a plaça eren conscients que havien presenciat un moment històric. Pell de gallina i agraïment majúscul cap a una colla que a efectes pràctics es pot dir que havia vingut a fer un Sant Fèlix a Vilanova. Com a colofó els vilafranquins van descarregar ni més ni menys que el tres de nou amb l'agulla, un castell que són els únics que han aconseguit descarregar i que encara no s'havia vist mai a Vilanova. A la ronda de pilars, un pilar de vuit marca de la casa que van brodar.

El recital dels Verds no pot eclipsar de cap manera l'actuació extraordinària de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que van tornar a superar-se amb dos castells de nou i dues estrenes en forma de gamma extra. La sortida de tres de nou va ser tranquil·la, amb un castell que tenen totalment controlat. A segona ronda van estrenar el nou de vuit, un castell considerat de dificultat superior als castells de nou bàsics, que requereix tres poms de dalt i nou castellers per pis capaços de fer castells de vuit de gamma alta. La tercera ronda la van completar descarregant un molt bon quatre de nou i a ronda de pilars van protagonitzar un dels moments més vibrants del dia, descarregant el segon pilar de vuit de la seva història. Semblava que el pilar cedia després de la carregada, però els tarragonins van defensar-lo amb una qualitat magistral. Un moment més de pell de gallina.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos