News

News image:
08-04-2013
ENCETEM LA TEMPORADA 2013 DESCARREGANT TRES CASTELLS DE 7 AL VENDRELL
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Inici de temporada gairebé immillorable dels Bordegassos de Vilanova, que diumenge van descarregar tres castells de set a la primera actuació de la temporada. La cita era a la plaça Vella del Vendrell, on van actuar acompanyats per la colla local, els Nens, i els Castellers de la Sagrada Família. La diada va ser positiva en tots els sentits i augura opcions de castells importants de cara a les properes cites, que seran a casa.

Després d'un pilar de quatre de salutació, els Bordegassos van estrenar temporada amb el quatre de set. Però aquest quatre de set no tenia massa a veure amb els castells de set habituals a aquestes alçades de la temporada. Era un quatre de set molt lleuger, que presentava l'estructura del que podria ser el quatre de vuit sense el pis de segons. El castell va enlairar-se sense perdre en cap moment la quadratura i es va descarregar amb molta comoditat. Tota una declaració d'intencions de cara a la diada de Sant Jordi.

El diumenge 21 d'abril és la data que els d'Èdgar Granados han marcat al calendari per aspirar a descarregar el primer castell de vuit de l'any, vistes les bones proves dels darrers assajos. Al darrer assaig general la colla vilanovina va clavar un quatre de set net fins aixecador impecable. Però perquè el carro gros pugui avançar-se tant, ara la colla té el repte de treballar a fons la pinya i l'encaix del castell amb els segons. Per fer-ho possible, serà imprescindible que als assajos generals del 12 i el 19 d'abril hi hagi un volum d'efectius suficient per alçar el quatre de vuit damunt la pinya fins a quints i dosos, respectivament.

A la segona ronda va ser el torn del tres de set. En aquest cas, es tractava d'un tres més consistent de pes, que tenia com a principal objectiu l'estrena a plaça d'una enxaneta, la Nerea Ribera. El castell tampoc no va suposar cap dificultat i l'enxaneta que s'hi estrenava va demostrar molt bones qualitats. A més, aquest tres va servir per estrenar-hi també un baix: Àlex Higón. Abans, al quatre també s'havia recuperat com a baix 'Nejo' Marquez.

Els Bordegassos havien dit que volien encetar temporada descarregant tres castells de set, i així ho van fer. A tercera ronda van afrontar el quatre de set amb l'agulla. Després d'un intent desmuntat per un desplaçament excessiu a l'alçada de segons es va tornar a enlairar el castell, aquest cop sense complicacions. L'estructura del quatre va ser més remoguda que la dels castells anteriors, però també va estar sota control en tot moment i es va descarregar sense problemes. La novetat de l'estructura era dins del pilar, on s'hi estrenaven en aquesta posició el segon i el terç; Jordi Perona i Dani Ponce, respectivament. El pilar fins i tot es va descarregar més còmodament que el propi quatre. A la ronda de pilars, els de groc terrós van descarregar un pilar de cinc.

Pel que fa a les altres colles, els Nens del Vendrell van descarregar el quatre de set, el cinc de set i el quatre de set amb l'agulla, amb el cinc a la segona després d'un intent desmuntat. Els castellers de la Sagrada Família, molt rodats, van descarregar el seu primer tres de set aixecat per sota de la temporada i el van acompanyar del quatre de set amb l'agulla i el quatre de set. El castell amb l'agulla, també després d'un intent desmuntat.

Diumenge 14, prèvia de Sant Jordi al Passeig del Carme
L'última cita abans de la diada de Sant Jordi serà a casa. Aquest diumenge 14 d'abril a partir de dos quarts d'una del migdia els Bordegassos actuaran al Passeig del Carme de Vilanova en motiu de la tradicional prèvia de Sant Jordi. Ho faran acompanyats pels Nens del Vendrell i els Castellers de Sant Cugat. Els castellers de Vilanova, després del bon debut, aspiren a donar un nou pas endavant en els seus registres de la temporada.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos