News

News image:
16-07-2018
ENCALLATS MOMENTÀNIAMENT AMB EL QUATRE DE VUIT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(2Pd4sim, id5d7, 5d7, 2id4d8, 3d7, Pd5)

Ara fa un mes, els Bordegassos van descarregar el quart quatre de vuit de la temporada. Des d'aleshores, no l'han tornat a assolir, amb el balanç de tres intents desmuntats. Un seguit de baixes, i un menor ritme d'assaig durant la segona meitat del mes de juny, han acabat generant desconfiança en una estructura que a colla tenia plenament consolidada. La dinàmica, amb molts intents desmuntats, no és positiva, però es preveu que les baixes es puguin reincorporar a l'activitat castellera de forma imminent. La gran nota positiva al Centre Vila va ser l'afluència de camises groc terroses. Possiblement, la sortida amb més efectius de la temporada fins al dia d'avui.

Diumenge a la tarda al Centre Vila, en una diada marcada per la xafogor, els Bordegassos van obrir plaça amb el cinc de set. D'entrada els va quedar en desmuntat, ja que un dels dos aixecadors no va arribar a col•locar-se. A la segona, el castell es va descarregar sense cap complicació. Era una versió força lleugera del cinc de set.

A segona ronda arribava el gran moment del dia, amb l'atac al quatre de vuit. Malgrat les baixes, els Bordegassos tenien ganes de reprendre el que entre abril i mitjans de juny va ser un gran idil•li amb el carro gros. La primera temptativa va perdre les mides amb l'entrada de quarts i quints. La segona temptativa, que va arribar fins a l'entrada de dosos, presentava moltes més garanties, però un moviment a quarts mentre l'enxaneta passava per aquell pis va generar nerviosisme al pom de dalt.

Tenint en compte que ben aviat la colla recuperarà tots els seus recursos, no calia forçar la màquina. El tres de set va ser el castell de l'última ronda. Un tres completat sense cap dificultat. El pilar de cinc va tancar la diada.

A plaça també hi havia els Tirallongues de Manresa, que van descarregar el tres, el cinc i el quatre de set, a més del pilar de cinc. També hi havia els Xiquets de Vila-seca que van completar tres castells de sis, amb la torre com a construcció més destacada.

La propera actuació dels Bordegassos, última abans de la Festa Major de Vilanova, serà diumenge 22 de juliol al migdia a la Festa Major d'Esplugues (12:00h). Tindrà lloc als jardins del Casal Robert Brillas. Compartiran plaça amb els Xicots de Vilafranca i els Castellers d'Esplugues.

« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos