News

News image:
06-10-2013
EL QUATRE DE VUIT, A VELOCITAT DE CREUER
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Els quatre de vuit dels Bordegassos ja passeja lluny de casa. Aquest passat diumenge al migdia la colla de Vilanova i la Geltrú va descarregar el seu tercer quatre de vuit de la temporada a la diada castellera de la Festa Major de les Corts (Barcelona). L'ultim completat fora de Vilanova havia estat tot just feia un any a la mateixa diada.

L'objectiu del dia tornava a estar molt clar: descarregar el quatre de vuit. I per deixar-ho ben clar va tornar a ser el castell de sortida. De nou, tancant la pinya a la primera i amb bones mides, el castell va pujar amb molta confiança i es va carregar amb un tempo excel·lent. A la descarregada quedava molta corda i tampoc no va fer falta esgotar-la. El castell es va descarregar encara amb tanta o fins i tot més seguretat que el dissabte anterior a la diada Salvany.

Més enllà del valor del propi castell, per als d'Èdgar Granados era important donar continuïtat als vuit pisos, també fora de casa. La temporada passada, malgrat que a aquestes alçades s'havia abastat una gamma de castells més àmplia, al quatre mai no se li va aconseguir donar continuïtat. Ara els Bordegassos tenen clar que aquest castell anirà a plaça a les tres actuacions convencionals que els resten aquest 2013. Com a detall d'aquest castell, cal destacar que era el quatre de vuit número 100 que parava a baixos Pere Gassó, el baix amb més experiència de la colla. Amb aquest, la colla en duu 111 en els seus 41 anys d'història.

A segona ronda es va mantenir el mateix programa que el dissabte anterior, amb l'afegitó que aquest cop s'apostava per un cinc de set més lleuger, i amb estrenes de posició al pom de dalt. El cinc, el vuitè de l'any, es va descarregar amb molta comoditat i va servir per estrenar-hi com a dos la torre Rebeca Ling Fernández, que és l'enxaneta del quatre de vuit.

Per completar la diada es va tornar a apostar pel quatre de set amb l'agulla; el que fa deu de la temporada. De nou va servir per estrenar-hi castellers de tronc. En aquest cas, va ser el primer que feia a terços Guillem Pons. Tot i no quedar especialment maco de mides, el castell tampoc no va suposar cap dificultat per als vilanovins.

Pilar de sis, a plaça nou anys després
Finalment els Bordegassos van jugar la carta del pilar de sis a la ronda de pilars. Els pilars de cinc net a assaig, sobretot els de dues setmanes abans, i les sensacions a plaça van fer que els de groc terrós es plantegessin atacar un nou repte. El pilar va pujar molt parat, potser fins i tot massa; quan ja començava a sonar el toc d'aleta, en plena motxilla i amb l'enxaneta amb un genoll a l'espatlla de la quint, el pilar va cedir cap enrere. Li va faltar un segon i mig per carregar-se. En tot cas, un intent més que digne que deixa ben clar les possibilitats reals de l'estructura i apunta possibles detalls a corregir. A més, la caiguda no va tenir cap mena de conseqüència en la canalla. l'últim assolit (i també intentat) havia estat el 2004.

Diada històrica de Sants i Barcelona
El derbi barceloní va ser d'alta intensitat castellera, a la vegada que de molt bon ambient a plaça. De fet, totes les pinyes del dia van ser de tres colors. Els que van sortir més eufòrics de plaça van ser els Castellers de Sants, que van completar la millor actuació de la seva història. Els Borinots van descarregar per primer cop el quatre de vuit amb l'agulla, van continuar descarregant el tres de nou i ho van arrodonir amb el cinc de vuit i el pilar de set. Tots ells, castells molts parats. Una diada espectacular per a una colla que encara té opcions de seguir creixent. També van brillar molt els Castellers de Barcelona. Els de la camisa vermella van descarregar el cinc de vuit, la torre de vuit, el tres de nou i el pilar de sis. En el cas del tres, el rengle va haver de donar el millor de si per defensar la descarregada, especialment al pis de quarts.
« Back to the News

Upcoming Performances

Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Saturday 19 October
Tarda
With Jove de Tarragona i Nens del Vendrell


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


10-11-2019
Dia de la Colla (Vilanova)
12h. Pl. de les Cols


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos