News

News image:
07-07-2014
EL 7D7 I EL 5D7, SOSTRES A RIBES
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(Pd4, id5d7, 5d7, 2idTd7, 7d7, Vd5)
El pas endavant s'haurà d'ajornar uns dies. Aquest diumenge els Bordegassos de Vilanova van demostrar-se a si mateixos que tenen una torre de set de postal, però també que han de transmetre més confiança a algun component de la seva canalla amb aquesta construcció. El cinc de set i el set de set van ser els màxims castells d'una diada que passarà a la història com la primera en què els Castellers de les Roquetes van assolir un castell de set.

A la primera ronda els groc terrós van complicar-se la vida desfent dues pinyes de cinc de set. Una manera innecessària de generar nerviosisme amb un castell que donava la sensació que es va afrontar pensant més en el que havia de venir després que no pas en ell mateix. A la primera es va desmuntar i a la segona ja va ser la bona. Tercer cinc de set de la temporada descarregat al sarró. A més, l'enxaneta va demostrar una gran determinació ja que per coronar la torre va haver d'esquivar l'obstacle d'una petita branca d'un dels arbres de la plaça. Sens dubte, l'anècdota del dia.

A segona ronda l'equip tècnic va apostar per la torre de set. Dels nous reptes que treballen, és el castell que s'ha pogut assajar amb més constància damunt de la pinya. La torre va pujar impecable; de postal. No semblava que hi haguessin tants canvis respecte les torres de les darreres temporades. Però amb aixecador col·locat, l'enxaneta s'ho va pensar massa i l'estructura es va acabar desmuntant. Si els Bordegassos ja estaven convençuts de tenir a punt la torre, després d'aquest intent desmuntat encara h estan més. Ara el repte de la colla és transmetre-ho a la canalla i no generar-los més pressió de la que ja suposa estrenar un castell.

La segona temptativa de la torre, amb un canvi d'enxaneta, ja no va pujar tan parada. Tot i això, la canalla va tirar amunt amb molta valentia i si el castell no es va carregar va ser perquè el cap de colla va indicar a l'enxaneta que tirés avall poc abans que es disposés a fer la passada. Bona decisió, ja que malgrat que segurament l'haurien carregat, les garanties per descarregar-la no eren ni de bon tros tan altes com abans.

Els Bordegassos van reaccionar a la tercera ronda descarregant el set de set. Un castell que tot just el tercer cop que assoleixen a la seva història i que encara no havien afrontat mai fora de Vilanova. El van completar sense dificultats, tot i que alguns rengles no van treballar amb massa comoditat. Els dos aixecadors van romandre al seu lloc fins que es van fer les dues aletes, tal i com marca l'ortodòxia. El castell va servir per estrenar a la pinya un agulla i un primer lateral. Per tancar la diada els de la capital del Garraf van descarregar el vano de cinc.

Pel que fa a la resta de colles, els Castellers de les Roquetes van completar la millor actuació de la història. Van obrir plaça amb un cinc de sis molt apamat que els va servir per agafar confiança. A segona ronda arribava el gran repte del dia: el seu primer intent de castell de set. Després d'un intent desmuntat que els va servir per descarregar nervis, van tornar-hi i el van agafar amb molt bones mides. L'actitud va ser molt bona i el castell el van carregar i descarregar amb molta comoditat. Festa roquetenca a la plaça de la Vila de Ribes, i ben justificada. Els de la camisa grisa van arrodonir la diada amb la torre de sis i el pilar de quatre.

Per la seva part, la Colla Jove de Castellers de Sitges va apuntar-se el seu primer cinc de set de la temporada. També va descarregar el set de set i el quatre de set amb l'agulla. És la seva millor diada en el que va de temporada.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos