News

News image:
04-08-2013
DOLÇA FESTA MAJOR AMB CARRO GROS BORDEGÀS
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Enllaç amb el vídeo del 4d8.
La festa major de Vilanova ha tornat a tenir una diada memorable. Els Bordegassos de Vilanova van descarregar el quatre de vuit deu anys després de no fer-ho a la seva festa major. Per la seva part, els Castellers de Vilafranca van completar tres castells de nou, inclosa la torre, mentre que la Jove de Tarragona va descarregar dos castells de nou. Tot això, amb una plaça de la Vila plena fins a la bandera, que va agrair l'esforç de les tres colles i va vibrar especialment amb els de groc terrós.

Amb l'expectació de les grans ocasions, la diada la van obrir els castellers vilanovins. Després d'un intent desmuntat que va acabar sent anecdòtic, els Bordegassos van apuntar-se un nou castell al seu historial. El castell es va mostrar molt sòlid en tot moment, amb bones mides i una passada de l'enxaneta impecable en el pas d'un pom a l'altre. El primer objectiu del dia ja era al sarró.

A segona ronda els Bordegassos van atacar el gran repte del dia: el quatre de vuit. Aquesta temporada els d'Èdgar Granados encara no havien aconseguit cap castell de vuit i, a més, es complien deu anys del darrer carro gros descarregat pels vilanovins a la seva festa major. Les hores d'assaig van tenir recompensa a plaça, amb un quatre de vuit que es va agafar amb molt bona mida des del principi i va pujar amb molt convenciment i determinació per part de tothom, especialment la canalla. A la carregada hi van arribar sense despentinar-se i a la descarregada la bona feina del pis de quints va permetre mantenir la serenor en la sortida de la canalla i descarregar el gran repte de la festa major. Eufòria a la colla, però també eufòria a la plaça. Els aficionats castellers sabien calibrar el valor d'aquest castell per a la seva colla.

Un cop més, va ser un quatre de vuit de debuts. Dels que es descalçaven, s'hi van estrenar Jaume Folch a dosos; Ariadna Rius i Laura González a quints; i Sergi Pérez a segons. També s'hi va estrenar com a baix de vuit el jove Àlex Higón.

Fidels al programa anunciat, els Bordegassos van afrontar la tercera ronda amb la torre de set. Un castell que enguany havien descarregat dues vegades, però que dues més només havien carregat. Apartar l'estructura de les places durant el darrer mes i centrar-se a polir-ne detalls a l'assaig també els va donar bon resultat. La torre es va descarregar sense massa dificultats.

Tres pilars de cinc simultanis
Fent gala de la molt bona feina dels pilaners de la colla, els Bordegassos van tancar la diada amb tres pilars de cinc simultanis. Una fita que feia força temporades que no assolien i que segellava amb un detall de gran colla una actuació de les que romanen en el record de les grans diades. En un dels pilars hi va debutar com a quarta Gisel Cartró. Encara hi va haver temps per a tres pilars de quatre més, per fer pujar tota la canalla, i la celebració clàssica dels Bordegassos per a les diades històriques: el seu genuí pilar de la Veracreu.

Tres anys seguits de gamma extra
Els Castellers de Vilafranca van donar a Vilanova per tercer any consecutiu la condició de l plaça de gamma extra. Els verds van obrir la diada descarregant un quatre de nou que no presentava cap dels components del seu pilar. Malgrat que un rengle va començar una mica estirat, no va suposar cap dificultat per a ells. A segona ronda arribava el castell més valuós de la jornada: la torre de nou. Era el tercer any consecutiu que la portaven a Vilanova i, un cop més, la van tornar a descarregar, no sense treball. La diada tornava a tenir un castell amb folre i manilles.

La tercera ronda la van completar amb un tres de nou plàcid, que evidencia que les opcions de créixer un pis més de cara a Sant Fèlix són més que reals. A la ronda de pilars, tot i que s'havia especulat amb el pilar de vuit, finalment els de l'Alt Penedès van optar pel de set. Un pilar folrat que van resoldre amb molt bon domini. Tot seguit, quatre pilars de quatre simultanis.

Millor actuació de la Jove de Tarragona
La Colla Jove de Tarragona, que ja comença a ser tot un clàssic a Vilanova, va reivindicar el seu dret a tornar la temporada vinent completant la seva millor actuació de la temporada, que també era la millor que han fet mai a Vilanova. Mai abans, una colla que no fossin els verds no havia aconseguit més d'un castell de nou. Els liles van sortir amb un tres de nou de molt bella factura, impecable, que va anar seguit d'un quatre de nou on van demostrar que, quan tocam també saben defensar els castells amb ungles i dents. A tercera ronda van arrodonir la diada amb el quatre de vuit amb l'agulla. I el mateix pilar de sis va ser l'escollit a la ronda de pilars per rubricar una diada que els confirma com una de les colles més en forma del moment. La Colla Jove arribarà a Sant Magí millor que mai.

El 4 i el 5, diades festives
Enguany hi va haver tres dies seguits de castells. A banda dels múltiples pilars de quatre un pilar de cinc i un castell de sis amb poc habituals al tronc, la cercavila de vigília els Bordegassos la van culminar entrant a plaça amb el pilar caminant, descarregant el quatre de set i fent gaudir la canalla amb un pilar de quatre amb folre, on pujava tota la canalla de la colla. El dia 5 al migdia els de groc terrós van descarregar el quatre de set amb l'agulla i el pilar de cinc. Al Vot del poble, a banda d'una torre de sis i moltíssims pilars de quatre, en van fer quatre de simultanis al principi de l a Rambla i van tornar a entrar a la plaça de les Neus amb el pilar de quatre caminant. De nou, començant una mica més lluny que l'any anterior.


« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos