News

News image:
22-07-2013
DIADA PLÀCIDA PENSANT EN LA FESTA MAJOR
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Actuació tranquil·la dels Bordegassos de Vilanova a la festa major del barri de Centre Vila de Vilanova. Els de la camisa groc terrós van descarregar el quatre i el tres de set, a més del set de sis i el pilar de cinc. La jornada va combinar les proves de cara a la imminent festa major amb estrenes i participació del màxim de canalla.

Després del pilar de quatre de salutació, els de groc terrós van començar amb el quatre de set. El castell va servir com a prova del mateix castell amb un pis més, amb els segons i terços d'un possible carro gros i el pis de quarts combinat entre quints i quarts del castell de vuit. Hi havia algunes baixes per colònies d'estiu als pisos superiors i l'equip de canalla hi va aprofitar per estrenar Bruna Sala com a dos en aquest castell. Malgrat que un dels rengles va acabar desplaçat, l'estructura es va descarregar amb solvència.

A segona ronda els d'Èdgar Granados van afrontar el set de sis. Un castell que, fins ara, els Bordegassos no havien tocat, però que enguany es plantegen en la seva versió de set. En aquest cas, es tractava de treballar les particularitats de la pinya de l'estructura. El set es va descarregar sense cap mena de complicació.

El tres de set va ser el castell escollit per a la tercera ronda. En aquest cas, el castell va servir per estrenar com a segon de castells de set el jove Àlex Higón. Un tres de set també descarregat sense dificultats. A la ronda de pilars els Bordegassos van descarregar el pilar de cinc, que aquest cop estrenava una quarta molt lleugera, Nerea Ribera. En acabat, encara hi va haver temps per a tres pilars de quatre simultanis.

Primer cinc de sis dels Castellers de les Roquetes
La jornada va ser molt important per la colla convidada. Els Castellers de les Roquetes van aprofitar la seva visita a Vilanova per descarregar a segona ronda el primer cinc de sis de la seva història. Els de la camisa grisa, que van sortir de plaça amb tres castells de sis descarregats, van confirmar que han deixat enrere la irregularitat del primer tram de temporada. Van saludar amb un pilar de quatre per sota, a primera ronda van completar el quatre de sis; a tercera, el tres de sis amb l'agulla i van acabar amb el pilar de quatre. Tot descarregat.

Recta final dels assajos especials de festa major
Aquesta setmana els Bordegassos encara intensifiquen més els assajos especials de festa major. S'afegeix un nou assaig, ja que l'entitat Can Pistraus ha convidat els Bordegassos a celebrar un assaig popular a la plaça de les Neus en el marc del Tingladu (21h). La resta de setmana manté el programa habitual d'estiu: dilluns té lloc l'habitual assaig de canalla i iniciació (19:30h); dimecres mantenen l'assaig de canalla (20h) i general (21h); com també el divendres (22h). La setmana passada a l'assaig de divendres ja es van començar a notar els efectes de la campanya “Una colla, una ciutat”. Un fet que també es va traduir en proves més convincents dels objectius que els vilanovins preparen.

Diumenge, a la festa major de Salt
L'últim test dels Bordegassos abans de la festa major de Vilanova serà aquest diumenge 28 de juliol a les 12 del migdia a Salt (Gironès). Hi coincidiran amb els Marrecs de Salt, els Xicots de Vilafranca i els Xerrics d'Olot.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos