News

News image:
04-10-2014
DESCARREGUEM LA CLÀSSICA DE 8, AMB EL 9 DE 7 DE PROPINA!
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, 9d7, Td7, 3d8, 2Pd5sim, 3Pd4sim)
*Primera clàssica de 8 de la colla des del 2005. Primer 9d7 de la història de la colla.

Els Bordegassos de Vilanova estan pletòrics. Un cop més el Concurs de Castells ha servit perquè els groc terrós completin tots els objectius i sorprenguin a més d'un, acabant classificats molts llocs per davant de la posició amb la qual s'havien classificat per la cita. Però per damunt de tot, la diada de dissabte passat va ser la que va permetre als Bordegassos descarregar la seva primera clàssica de vuit des del 2005. El tres de vuit descarregat en ronda de millora, que no havien assolit des del Concurs de fa dos anys, va culminar una diada excel·lent oberta amb el tercer quatre de vuit descarregat consecutiu, la tercera torre de set i el primer nou de set de la història de la colla. Un castell que diu molt del planter i possibilitats de futur de la colla.

La primera victòria del dia va ser desplaçar cinc autocars a Tarragona plens de bordegassos i amics de la colla. Inicialment se'n preveien quatre, amb un reserva que es va haver de fer servir. És el rècord absolut en els 42 anys d'història de la colla. I els 300 efectius vilanovins van ajudar a afrontar en les millors garanties, i sense dependre dels ajusts externs, l'ambiciosa diada que els de Pau Ortiz de Urbina portaven en cartera.

Com a castell de sortida els Bordegassos van apostar pel quatre de vuit. Un carro gros que cada dia que passa està més consolidat. Aquest cop es va carregar amb molta comoditat i, tot i que a la descarregada algun rengle va perdre lleugerament les formes, en tot moment va estar sota control. Tres caps de setmana i tres quatres de vuit descarregats de manera consecutiva. Atenció la dada; des del 2001 que els Bordegassos no descarregaven tres quatres de vuit consecutius, sense cap intent, carregat o intent desmuntat pel mig. A més, aquest quatre va permetre introduir una rotació al pom de dalt. És el primer que descarrega al pis de dosos Sara Virgil. Una setmana abans també s'hi havia pogut canviar un quint.

A segona ronda els de la capital del Garraf van atacar el nou de set. Un castell enorme, inèdit per als vilanovins i la majoria de colles, que requereix tres poms de dalt, nou baixos, nou segons, nou terços, nou quarts i una pinya enorme i molt ben encaixada. La pinya es va tancar a la primera i el castell es va coronar i descarregar de manera impecable, amb molt bon ritme i les tres aletes simultànies. Mides perfectes i execució magistral. Tot i ser el castell menys valuós en punts per al concurs dels que portaven al programa (se'l situa just per sota de la torre de set), el nou va ser molt celebrat pels vilanovins. Sense cap mena de dubte, és la primera gran estrena de la colla des del 1999. Un castell només a l'abast de les grans colles de vuit.

Continuant amb el programa previst, els Bordegassos van aprofitar la tercera ronda per descarregar la torre de set. Va tornar a ser una torre amb una descarregada moguda, però ben controlada pel tronc. Des que van descarregar la primera de l'any, no han parat de descarregar-la. La confiança és la clau de tot plegat.

Superades les tres rondes, els Bordegassos ja havien descarregat els tres objectius prioritaris i havien completat la seva millor diada des del triplet de vuit del Concurs del 2012. Però els Bordegassos no en tenien prou. Tot i l'estat d'eufòria que vivien, hi havia la sensació que encara no s'havia donat tot el que la colla podia oferir. Després del convincent assaig de divendres, els de Vilanova van anunciar a ronda de millora que intentarien el tres de vuit; un castell que feia dos anys que no portaven a plaça. I dit i fet. Després d'un peu desmuntat, van trobar la mida bona i van enlairar un tres de vuit que va concentrar des de la pinya fins a l'enxaneta tot el caràcter dels Bordegassos de les grans ocasions. El castell es va carregar amb molta comoditat. A la descarregada sí que va tocar treballar de valent, però l'actitud, la qualitat i el treball de tothom van permetre descarregar un castell que va significar un autèntic esclat d'eufòria a la plaça, tant a l'arena com a la grada.

Un tres de vuit que passarà a ser un dels moments memorables de la història de la colla. Tant per l'execució com pel fet que estrenava moltíssimes posicions. Era el primer per a tot el pom de dalt: l'enxaneta Clara Virgil, l'aixecadora Paula Fèlix, i els dosos Nerea Ribera i Rebeca Ling Fernández. Però d'estrenes n'hi havia a tots els pisos: era el primer a quints de Mar Muntada i Laura González. També s'hi va estrenar una quarta, un terç i dos segons, a més d'un baix i nombroses posicions de la pinya. Era un tres que combinava l'experiència dels anys amb castellers que a mig i llarg termini tenen a les seves mans prendre'n el relleu com a referents.

La clàssica de vuit va permetre als Bordegassos acabar la jornada de dissabte i el Concurs en general escalant moltes posicions respecte el rànquing classificatori. Fins a cinc colles que es presentaven a la cita amb millor rànquing que els vilanovins van acabar sent superades pels Bordegassos, que van acabar sisens dissabte (empatats a punts amb els cinquens) i divuitens a la general del Concurs, d'un total de 41 colles participants. Els guanyadors de la jornada de dissabte van ser els Castellers de Sant Cugat, empatats amb els Xicots de Vilafranca i els Moixiganguers d'Igualada, que van descarregar el tres, la torre i el quatre de vuit. Els vallesans eren els únics sense cap penalització. L'actuació amb què els Bordegassos van guanyar fa dos anys va tornar a donar la victòria a la jornada de dissabte.

Acabat el Concurs, els Bordegassos van tancar la diada descarregant dos pilars de cinc simultanis i, tot seguit, tres pilars de quatre simultanis. I la festa continuaria.
« Back to the News

Upcoming Performances

Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Saturday 19 October
Tarda
With Jove de Tarragona i Nens del Vendrell


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


10-11-2019
Dia de la Colla (Vilanova)
12h. Pl. de les Cols


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos