News

News image:
15-10-2017
DESCARREGUEM EL TRES I EL QUATRE DE VUIT A SABADELL AMB ROTACIONS ALS POMS DE DALT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(2Pd4, 3d8, 4d8, 5d7, Pd5, 2Pd4)

El ritme no s'atura. Els Bordegassos de Vilanova segueixen encadenant castells de vuit descarregats i ho fan amb una placidesa que feia molts anys que no exhibien. Aquest diumenge a Sabadell els de la camisa groc terrós van descarregar el tres i el quatre de vuit, que van acompanyar d'un cinc de set que voldran aixecar un pis en alguna de les diades que els resten per tancar temporada.

Aquest cop el tres de vuit va ser el castell de sortida. Un castell que els Bordegassos ja tenen plenament consolidat i que aquest cop incorporava una rotació al pom de dalt respecte al de la setmana anterior. Els tres el van agafar amb bones mides i no el van tenir sota control en tot moment. Bon ritme en la carregada i descarregada amb molta corda, sense cap mena de patiment. Amb aquest els castellers vilanovins ja encadenen tres actuacions seguides descarregant el tres de vuit, que se sumen al que ja van assolir per Festa Major. Ara sí, ja poden dir que el tornen a tenir per la mà. Per trobar una temporada en què els Bordegassos haguessin descarregat quatre tresos de vuit o més cal remuntar-se a la temporada 2002. Aquell any en van completar 13, però des d'aleshores en cap temporada no n'havien assolit quatre de descarregats.

A segona ronda va ser el torn del quatre de vuit. Ja fa mesos que l'afronten amb una tranquil•litat majúscula i aquest cop no va ser cap excepció. Un quatre ben agafat, amb moltes rotacions al tronc i que, a més, va servir per estrenar-hi una enxaneta en castells de vuit. Clàudia Trias, que fins ara només els havia fet d'aixecador, va estrenar-se en una nova posició. Amb aquest debut, ja hi ha quatre enxanetes diferents que aquest 2017 han fet l'aleta al quatre de vuit dels Bordegassos. El de diumenge és el carro gros número 10 que els Bordegassos descarreguen aquesta temporada. Per Sant Jordi el van carregar, però els vilanovins van saber fer un petit pas enrere per posar a punt una estructura amb la qual se senten molt còmodes.

Una altra dada interessant per evidenciar el fons d'armari de la colla és que els segons que van fer el quatre i els que van fer el tres de vuit eren totalment diferents. Cap d'ells no va repetir.

A tercera ronda els de la capital del Garraf van optar pel cinc de set. Un cinc al qual li faltaven els terços del castell de vuit i que va servir tant per treballar l'encaix dels segons amb la pinya com per rodar canalla menys habitual i pisos superiors lleugers. Un pis més va ser el càntic de la canalla i tota la colla després de completar el castell. Un pilar de cinc, en el qual s'hi estrenava Gisela Calvo a quarts, i dos pilars de quatre van segellar una altra actuació molt productiva per als Bordegassos, que segueixen completant castells de vuit amb molt bones sensacions. L'actuació també la van obrir amb dos pilars de quatre de salutació.

Pel que fa a la resta de colles, els Castellers de Sabadell, que celebraven la seva diada, van completar una de les millors actuacions del seu historial, descarregant el quatre i el tres de nou, a més del set de vuit. Els Moixiganguers d'Igualada van descarregar la torre, el tres i el quatre de vuit, mentre que els Xics de Grallers van completar el tres de vuit, la torre de set i el quatre de vuit. Diada amb eficàcia màxima per a totes les colles, que van sortir de plaça havent assolit tots els reptes que s'havien marcat.

Setmana centrada en l'assaig

La propera actuació dels Bordegassos serà dissabte 28 d'octubre a Igualada, a la diada dels Moixiganguers. Una diada televisada en directe per la Xarxa de Televisions locals en què els Bordegassos podrien tornar a anar més enllà del tres de vuit. La clau per saber quins seran aquests castells la tindran els quatre assajos generals que resten, els dimecres de vuit a dos quarts de deu del vespre; i els divendres de deu a dotze de la nit. Tots els assajos, oberts al públic, tenen lloc al local de la colla, a la plaça de les Casernes 2. Els Bordegassos ja han fet una molt bona temporada, la millor dels darrers 15 anys, però encara es troben en disposició de millorar-la. Sumar més torres de vuit i reconquerir el cinc de vuit són algun dels reptes els vilanovins.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos