News

News image:
18-09-2016
DESCARREGUEM EL QUATRE DE VUIT A LA DIADA SALVANY!
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, Td7, 5d7, 2Pd5sim, 4Pd4sim)

El quatre de vuit torna a ser dels Bordegassos de Vilanova, que no van desaprofitar l'oportunitat que els brindava la desena Diada Albert Salvany per anotar-se el primer quatre de vuit descarregat de la temporada. Els groc terrosos van acompanyar el carro gros amb la quarta torre de set de l'any i el cinc de set, a més de dos pilars de cinc simultanis. L'extraordinari assaig de divendres va donar ales a la colla, que va apostar fort de sortida i va obtenir la recompensa desitjada.

Des de bon començament estava clar que, aquest cop sí, els castellers vilanovins es creien el quatre de vuit. A les dotze en punt començaven a muntar la pinya i l'estructura es va enlairar a la primera, amb molta convicció. La carregada va ser còmoda, amb el castell mantenint en tot moment les mides inicials, i a la descarregada la colla va saber mantenir la sang freda en tot moment. Un quatre de postal que arribava després de molts mesos de treball que per un motiu o altre mai no es podia acabar de mostrar a plaça. Aquest cop sí, els aficionats van poder vibrar d'una descarregada molt serena que semblava pròpia d'un castell totalment consolidat. Un cop descarregat, abraçades, càntics i fins i tot alguna llàgrima. Els vilanovins feien un pas més i s'havien rescabalat d'una primera meitat de temporada per sota de les expectatives.

Aquest va ser un castell d'estrenes. Era el primer castell de vuit de l'enxaneta, Meritxell Cusidó; l'aixecador, Magí Manyer; i feia el seu primer castell de vuit a dosos Ainhoa Morales. També hi havia diverses estrenes de pis al tronc i a posicions compromeses de la pinya. Entre les estrenes hi destacada el debut a quints de la menuda Rebeca Ling Fernández.

La diada va continuar amb els Bordegassos descarregant la quarta torre de set de la temporada. Una torre ben dominada, tot i que potser es va haver de treballar més que el castell anterior. A tercera ronda els de la capital del Garraf van descarregar el cinc de set en la seva versió més lleugera de la temporada. Per acabar, dos pilars de cinc simultanis, un dels quals parat a segons per Albert Salvany fill, i quatre pilars de quatre simultanis.

Les colles convidades també van sortir molt satisfetes de plaça. Els Nens del Vendrell van completar el triplet de vuit, recuperant una torre de vuit que no feien des del juliol, i van arrodonir la diada descarregant l'imponent el pilar de set. Els Castellers de la Vila de Gràcia van començar forts, descarregat el cinc de vuit, i van seguir anotant-se el tres de vuit, el quatre de vuit i el vano de cinc.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos