News

News image:
11-06-2017
DESCARREGUEM EL PRIMER QUATRE DE VUIT DE LA TEMPORADA A BERGA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, 7d7, 5d7, Vd5)

Nou pas endavant dels Bordegassos de Vilanova, que aquest diumenge a Berga han descarregat el primer quatre de vuit de la temporada. La feina feta a assaig i la confiança amb què han afrontat el repte ha donat com a resultat un carro gros impecable, que en tot moment ha mantingut les mides i que s’ha completat amb serenitat de colla gran. Un castell especial per als vilanovins, que comencen a recollir els fruits del treball dels darrers mesos, amb una intensa renovació dels pisos superiors. El primer castell de vuit descarregat de l’any ha arribat en un espai emblemàtic, la plaça de Sant Pere. L’escenari patumaire per excel·lència, que aquest cop acollia la Diada dels Quatre Fuets. Un dels actes previs de la Patum.

Els Bordegassos tenien tan clar que aquest era el dia per atacar el quatre de vuit que feia més d’una setmana que havien anunciat aquest castell. I amb valentia, han obert plaça de quatre de vuit. No hi ha hagut dubtes en cap moment. El castell s’ha agafat bé a la primera i ha pujat amb molta decisió. La quadratura era impecable i s’ha mantingut en tot moment. El ritme del castell també ha estat l’adequat, compassat, seré però ràpid. El castell s’ha carregat amb molta comoditat i la descarregada ha estat molt plàcida. Tranquil·litat absoluta per a un castell que en cap cas semblava el primer de la temporada. Aquest quatre de vuit era el primer que descarregaven a dosos Lídia Couso i Ona González. També s’hi estrenava Ainoha Morales al pis de quints i era el primer que descarregava en aquesta posició Nerea Ribera.

A segona ronda els de Vilanova han apostat deixar de banda la torre de set, que ja havien descarregat el dia abans a l’Arboç, i han optat per estrenat el set de set, un castell que enguany encara no havien portat a plaça. Un castell dels que fa colla, molt participatiu al tronc, i que s’ha completat sense cap mena de dificultat. El castell també ha servit per estrenar-hi un dos en castells de set, Mariona Orriols. La diada l’han tancat descarregant el novè cinc de set de la temporada. Per acabar, un vano de cinc. Abans de començar la diada, els Bordegassos han entrat a plaça amb un pilar de quatre caminant.

Totes les colles presents a plaça han completat els reptes que s’havien proposat. Els Minyons de Terrassa han descarregat el cinc de vuit, el tres de nou, la torre de vuit i el pilar de set. Tots ells, castells completats amb un domini majúscul. Els Capgrossos de Mataró han obert plaça amb la torre de vuit i han continuat descarregant el tres de nou i el quatre de vuit. També els amfitrions han sortit molt contents de plaça. Els Castellers de Berga han descarregat el set de set, la torre de set i el cinc de set. Es tracta de la millor actuació de la seva història.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos