News

News image:
16-10-2016
DESCARREGUEM EL PILAR DE SIS 12 ANYS DESPRÉS I SUMEM UN ALTRE QUATRE DE VUIT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, 3d7, 5d7, Pd6, 2Pd4sim)

Si hi ha un castell especial per als Bordegassos de Vilanova, aquest és el pilar de sis. La colla de la capital del Garraf va ser la gran dominadora d'aquest espadat entre finals del segle XX i principi del XXI, però des del 2004 que no aconseguia descarregar-lo. Aquest diumenge al migdia, a Sabadell, els vilanovins es van retrobar amb el pilar en una diada molt positiva que també els va servir per encadenar un altre quatre de vuit descarregat.

El quatre de vuit és un castell que els Bordegassos ja poden fer a velocitat de creuer. A la Diada dels Castellers de Sabadell, un cop més es va escollir com a castell de sortida i l'aposta valenta va tenir bon resultat. Un quatre que va pujar amb decisió, tot i que coincidint amb la carregada va anar perdent la quadratura. A la descarregada va tocar lluitar, amb un rengle que es va veure forçat a treballar amb una posició molt incòmoda. Però la confiança ho és quasi tot en els castells i els Bordegassos van descarregar el tercer quatre de vuit de la temporada. Un quatre que, Concurs a banda, feia dos anys que els vilanovins no completaven fora de casa. Tot i que els vilanovins no havien fet un dels desplaçaments més massius de la temporada, el suport a la pinya dels Castellers de Sabadell i els Xics de Granollers als cordons de seguretat va permetre als groc terrosos afrontar el carro gros amb garanties.

A segona ronda la colla va prioritzar el rodatge de l'estructura del tres i va completar un còmode tres de set que no va tenir història. Un dels terços habituals de la torre tenia molèsties musculars i els tècnics no van voler córrer riscos innecessaris. Més quan el segon gran repte del dia havia d'arribar a la ronda de pilars. Per completar les rondes de castells els Bordegassos van descarregar el cinc de set. Un cinc que un cop més presentava canvis, amb alguna estrena de posició al tronc.

Amb la moral al màxim després de descarregar un castell de vuit i la tranquil·litat de la segona i tercera ronda, els de Vilanova arribaven a la ronda de pilars decidits a descarregar el pilar de sis. Tres setmanes abans, a Roda de Ter, els havia quedat en només carregat. Però els quatre pilars de sis descarregats a assaig, més un grapat de pilars de cinc nets, eren un aval més que suficient per tornar a la càrrega decidits a recuperar del tot l'estructura. Sota el silenci de la plaça, el pilar va pujar amb molta serenitat i un ritme més que correcte. El menut enxaneta, Magí Manyer, que s'estrenava en aquest pilar, dins del tempo previst. Ara tocava mantenir la calma i la intensitat. Quedava corda, però no hi havia marge per excessos. L'enxaneta va sortir amb molta suavitat i l'aixecadora, Nerea Ribera, també va fr una baixada excel·lent. L'estructura ja anava al límit, però amb un excel·lent treball de la pinya va saber salvar l'últim obstacle i el pilar de sis per fi tornava a estar descarregat. La pinya es va fondre en abraçades, crits, càntics i moltes llàgrimes d'alegria. Dotze anys després, els Bordegassos tornaven a descarregar l'imponent pilar de sis. Un pilar que, de segon en amunt, no contenia cap component dels que l'havia descarregat fins ara. Per arrodonir la jornada, els vilanovins van completar dos pilars de quatre simultanis.

Pel que fa a la resta de colles, els Castellers de Sabadell van descarregar el cinc de vuit, el set de vuit i el quatre de vuit, a més del pilar de cinc i vuit pilars de quatre. Els Xics de Granollers van descarregar el quatre de set, el set de set i el cinc de set, a més de dos pilars de quatre.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos