Notícies

Imatge de la notícia
20-09-2014
DESCARREGUEM EL 4 DE 8 I LA TORRE DE 7!
(Pd4, 5d7, 4d8, Td7, 2Pd5sim, 3Pd4sim, PdVeracreu)
Actuació memorable la que els Bordegassos de Vilanova van oferir a la vuitena Diada Albert Salvany, que va tenir lloc aquest dissabte a la plaça de les Cols. Els groc terrós van descarregar el primer quatre de vuit de la temporada i també van recuperar la torre de set, que feia 14 mesos que no assolien. El quatre va ser impecable, mentre que la torre va requerir una defensa èpica durant la descarregada.

Després d'una primera meitat de temporada en què s'havia sembrat més que no pas collit, aquest cop sí, els Bordegassos van apostar fort i van sortir de plaça amb tots els objectius assolits. I això que l'aposta va ser la més ambiciosa de tot el que es porta de temporada.

D'entrada van obrir plaça amb un cinc de set plenament consolidat que va servir per trencar el gel. El cinc era el primer amb Clara Virgil d'enxaneta i Josep Ramon Vidal a dosos. La feina de l'equip de canalla no para de donar fruits.

El primer gran moment de la tarda va arribar a segona ronda, quan els de Pau Ortiz de Urbina van afrontar el quatre de vuit. Un castell que fa un mes i mig els havia quedat en només carregat a la diada de Festa Major. Aquest cop el carro gros es va agafar bé a la primera, amb bones mides i les va mantenir en tot moment. La canalla va pujar amb molta decisió i va carregar el castell amb un molt bon tempo. A la descarregada el castell no va perdre la forma en cap moment i els Bordegassos van descarregar-lo amb aparent facilitat. Un quatre de vuit d'aquells que tronc, canalla i pinya van poder assaborir. Els grans assajos de les darreres setmanes, aquest cop sí, es van plasmar a plaça. L'eufòria va esclatar a plaça, tant pel que fa als castellers com al nombrós públic que omplia la plaça. Els aficionats castellers sabien perfectament com d'important era per als castellers de Vilanova aquest castell.

Fa tres anys la mateixa diada va permetre veure el quatre de vuit número 100 de la història de la colla. Aquest va ser el que en fa 114. En total, ja n'han descarregat 95 i carregat 19 més. També va ser un castell amb estrenes. Era el primer quatre de vuit per a un dels dosos, Nerea Ribera; i també el primer que descarregaven l'aixecadora Paula Fèlix i la dos Rebeca Ling Fernández, a més d'un dels segons.

Però els objectius no acabaven aquí. Un altre dels reptes pendents de la temporada era la torre de set. Un castell que els Bordegassos no assolien des de la Festa Major del 2013. Per tant, 14 mesos sense una construcció que fa un parell o tres de temporades era el castell franquícia de la colla. Hi havia moltes ganes de tornar a domar aquest castell, que a l'assaig del dia abans els Bordegassos ja havien descarregat sencer al pati d'assaig. Però el que es va veure a plaça va ser tota una demostració de tècnica, combativitat i lluita per defensar un castell. La descarregada de la torre va ser èpica. Fins a l'entrada de la canalla la torre pujava com es preveia, però coincidint amb la carregada van començar uns problemes que es van anar accentuant cada vegada més. Semblava impossible que aquell castell es pogués descarregar, amb rebregades constants a tots els nivells i fins i tot en algun moment algun peu aixecat. Però els Bordegassos van fer bo el lema històric, que diu que fan els castells per nassos, i van descarregar un castell increïble que va fer emocionar a la plaça com el que més. Costa descriure en paraules les sensacions que van experimentar les persones que van viure en directe aquesta torre. Aquesta va ser la primera torre de set per a tot el pom de dalt: l'enxaneta Clara Virgil, l'aixecadora Paula Fèlix, i els dosos Nerea Ribera i Rebeca Ling Fernandez. També s'hi estrenava un dels terços.

I a la ronda de pilars els de la capital del Garraf van descarregar dos pilars de cinc simultanis (un d'ells estrenava terça i l'altre l'enxaneta Arnau Camps), seguits de tres pilars de quatre simultanis més i el colofó final en forma de pilar de la Veracreu. L'emblemàtic i genuí pilar que els Bordegassos alcen al final de les diades que consideren històriques per a la colla.

Pel que fa a la resta de colles, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va recuperar el tres de vuit amb l'agulla, un castell que no assolia des del 2008 i que ara treballa de cara a pujar-lo un pis més al Concurs de Castells. A primera ronda van obrir amb el quatre de vuit amb l'agulla i van tancar la diada amb el tres de vuit i el pilar de set, a més de tres pilars de cinc simultanis. Els vallencs volien dur a Vilanova el tres de nou, però el van acabar descartant arran de la baixa d'un dels segons. Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca van descarregar la clàssica de vuit (tres i quatre de vuit, més torre de set), mentre que els Minyons de l'Arboç van completar el quatre i el tres de set, a més del cinc de sis. Ambdues colles van tancar la diada amb el pilar de cinc.

Diumenge, amb els verds a Vilafranca
Aquest cap de setmana els Bordegassos tenen programa doble. La gran cita la tenen diumenge 28 al punt del migdia, quan actuaran a la diada de Sant Miquel de Vilafranca del Penedès. Els vilanovins actuaran a la plaça més castellera acompanyats dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de l'Arboç i, d'entrada, els objectius dels vilanovins podrien ser revalidar tant el quatre de vuit com la torre de set.

D'altra banda, aquest dissabte 27 a les sis de la tarda la plaça dels Carros de Vilanova acollirà una diada singular en què els Bordegassos i els Falcons de Vilanova actuaran conjuntament, realitzant castells i figures amb integrants de les dues entitats. Una diada de marcat caràcter festiu pensada per estrènyer encara més els bons vincles entre les dues entitats.

Al Concurs amb els Bordegassos!
Els Bordegassos ja han encetat la campanya per al Concurs de Castells 2014, que per als vilanovins tindrà lloc el 4 d'octubre. La colla convida tots els aficionats, simpatitzants i vilanovins o garrafencs en general a participar del Concurs amb la colla. Les inscripcions són gratuïtes, inclouen el desplaçament en autocar a la Tarraco Arena i l'entrada. Per només cinc euros es podrà aconseguir la samarreta especial commemorativa, pensada per a tothom que no disposi de camisa però també com a record de la cita.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Sense actuacions previstes

»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos