News

News image:
23-10-2016
DESCARREGUEM A TARRAGONA EL QUART QUATRE DE VUIT CONSECUTIU DE L'ANY
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, Td7, 5d7, Pd6c)

Ara sí, els Bordegassos de Vilanova poden dir que tenen el quatre de vuit completament dominat. L'enèsima revàlida del carro gros va arribar aquest dissabte la tarda a Tarragona, a la diada de l'Esperidió, on van descarregar el quart carro gros consecutiu. El castell de vuit més tranquil de l'any va anar seguit de la torre de set i el cinc de set. A ronda de pilars els groc terrosos van tornar a afrontar el pilar de sis, que aquest cop els va quedar en carregat.

El quatre de vuit va tornar a ser l'aposta dels vilanovins per a la primera ronda. Una opció valenta que els va tornar a donar bon resultat. Després d'un peu desmuntat, van enlairar el quatre de vuit amb molta determinació. Bones mides i bon ritme per a un castell que es va carregar amb comoditat i va tenir una descarregada plàcida. Els nervis amb el quatre de vuit ja són cosa del passat. Els Bordegassos ja fan el carro gros a velocitat de creuer. En aquest castell s'hi estrenava com a aixecadora Gina Cruells, que va descarregar el seu primer castell de vuit.

A segona ronda va ser el torn de la torre de set. Una torre dinàmica i a la vegada molt dominada, que és la setena que descarreguen aquesta temporada. El cinc de set va ser el castell de tercera ronda. De nou, un cinc molt lleuger que tot i un ritme una mica més lent del previst es va descarregar amb facilitat. Era el catorzè completat al llarg del 2016. L'estructura presentava una estrena al pom de dalt. Lídia Couso feia el seu primer cinc com a dos del rengle central.

Al Pla de la Seu es va fer el silenci a la ronda de pilars quan els Bordegassos van tornar a atacar el pilar de sis. Després d'haver-lo descarregat sis dies abans a Sabadell i diversos cops a assaig, aquest cop els castellers de Vilanova volien consolidar-lo. L'empresa va quedar a mitges. El pilar es va carregar amb molta comoditat i semblava que tenia ben resolta la descarregada, superant sense patiments la motxilla de sortida de l'enxaneta. El més difícil ja s'havia superat. Fins i tot l'enxaneta ja s'ho mirava des de fora de la pinya. Però quan la quint gairebé ja havia baixat del tot, l'estructura va cedir cap enrere. S'evidenciava que el pilar de sis el tenen plenament a l'abast. Però també que als darrers moments a plaça els cal trobar un extra de gas. Dada per la història: aquest és el pilar de sis número 50 de la història dels Bordegassos de Vilanova (35 descarregats i 15 carregats).

Pel que fa a les altres colles, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que celebrava la diada amb què tanca temporada, va descarregar el tres de nou, el quatre de nou i el cinc de vuit. Castells més treballats que de costum però molt ben resolts per a una colla que afrontava la cita després de descarregar per primer cop el tres de deu i fer-se amb la millor diada del seu historial. Coma rúbrica, van completar el vano de sis. Els Nens del Vendrell, sense forçar la màquina, van descarregar el quatre de vuit amb l'agulla, el quatre de vuit i el tres de vuit, a més del vano de sis. El quatre el van aprofitar per fer alguna estrena al tronc. Per la seva part, els Castellers de Sant Cugat van completar el tres i el quatre de vuit, a més de la torre de set i el vano de cinc.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos