Notícies

Imatge de la notícia
27-10-2013
CONTINUA L'IDIL·LI BORDEGÀS AMB EL QUATRE DE VUIT
Quan toca treballar també el saben descarregar. Dissabte passat a Tarragona els Bordegassos de Vilanova van deixar ben clar que tenen dominat definitivament el quatre de vuit. Aquest cop els de groc terrós van haver de treballar de valent a la descarregada, però van salvar la situació i encadenen tres actuacions consecutives descarregant-lo.

La diada de l'Esperidió, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, va començar poc després de les quatre de la tarda. Un horari gens habitual per a una diada castellera, que intentava coincidir el mínim possible amb el Barça-Madrid de futbol. Els d'Èdgar Granados afrontaven aquesta diada amb ganes de repetir la mateixa actuació que a la diada Salvany i a les Corts, amb el quatre de vuit com a repte principal.

No era un objectiu senzill, sobretot tenint en compte que els vilanovins havien desplaçat un nombre d'efectius inferior al de les anteriors diades. Per valorar els recursos de què es disposava, el cinc de set va ser el castell de sortida. El cinc es va descarregar amb molta seguretat, sense patir ni una sola dificultat. A més, va servir per estrenar-hi un dos: Nerea Ribera, que el va parar al rengle. És el novè que descarreguen enguany.

La primera temptativa va ser un intent desmuntat, amb dosos col·locats i aixecadora gairebé a lloc. Una forta rebrincada als pisos superiors va fer que el sotscap de colla ordenés desmuntar el castell per no exposar-lo a riscos innecessaris. A la segona, el quatre de vuit va pujar molt millor, i es va tornar a carregar amb relativa comoditat. Però a partir de l'aleta el quatre van venir els problemes. L'estructura es va deformar molt al pis de quarts, va passar per alguns segons d'incertesa durant la sortida de la canalla i va requerir d'una defensa titànica per descarregar el castell. La confiança i el molt assaig que té al darrere el castell va permetre descarregar el quart quatre de vuit de la temporada i seguir sense haver patit ni una sola caiguda amb aquest castell al llarg de tot el 2013. Aquest quatre de vuit presentava una rotació a quarts i una altra a l'enxaneta respecte els anteriors i també va servir perquè s'hi estrenessin en la seva posició diversos castellers de pinya.

Curiosament, ara fa un any, a aquestes alçades de la temporada els vilanovins havien caigut tres cops d'aquest mateix castell. Aquest castell de vuit va ser possible gràcies al suport a la pinya de la resta de colles, que van permetre completar els cordons de seguretat i afrontar el castell amb els mínims exigibles. L'horari havia provocat moltes baixes a les files bordegasses.

Amb els objectius acomplerts, els Bordegassos van completar la tercera ronda amb l'onzè quatre de set amb l'agulla de l'any. Un castell plàcid i més maco que algun dels anteriors. I a la ronda de pilars, els vilanovins van completar el dinovè pilar de cinc de l'any, tots descarregats. Per tercera diada consecutiva, amb el parèntesi de la diada de castelleres, els de la capital del Garraf descarreguen el quatre de vuit, el cinc de set i el quatre de set amb l'agulla. Per cert, tres castells que no els han caigut mai aquesta temporada.

Pel que fa a la resta de colles, la Jove de Tarragona va completar la tripleta màgica (amb el tres de nou només carregat); els Nens del Vendrell van fer història descarregant la clàssica de vuit i carregant el pilar de sis; i els Castellers de Sant Cugat van prémer l'accelerador a fons per descarregar el tres i el quatre de vuit, a més de carregar la torre de vuit.

Aquest diumenge, a Terrassa
La penúltima actuació dels Bordegassos aquest 2013 serà a Terrassa, aquest diumenge 3 de novembre al punt de les 12 del migdia. La diada tindrà lloc al Raval de Montserrat i la concentració de les colles serà un quart d'hora abans a la plaça Vella, on començarà una petita cercavila fins al Raval. Els vilanovins compartiran plaça amb els Castellers de Sabadell i els Castellers de Terrassa. El primer objectiu dels vilanovins serà seguir descarregant quatres de vuit. Els darrers assajos determinaran la resta del programa. La setmana passada, la torre de set va tornar a mostrar la seva millor cara a l'assaig, com també el tres de vuit. Aquest darrer castell fa moltes setmanes que l'estan fent net fins aixecador amb molt bones sensacions, com també lligant-lo dalt la pinya fins a quints.

L'assaig del divendres 1 de novembre passa al dijous 31 d'octubre a les 21:00h
A causa de la festivitat de Tots Sants, l'assaig general d'aquest divendres es passa a dijous 31 d'octubre a les nou de la nit. Serà el darrer test abans de Terrassa.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Sense actuacions previstes

»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos