News

News image:
28-09-2014
CONSOLIDEM EL QUATRE DE VUIT I LA TORRE DE SET A VILAFRANCA!
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, Td7, 5d7, Vd5)
Arribar-hi és complicat, però consolidar-ho acostuma a ser-ho més. I aquest diumenge els Bordegassos de Vilanova van aprofitar la diada de Sant Miquel a Vilafranca del Penedès per revalidar els millors castells de la temporada. Per segona setmana consecutiva, van descarregar tant el quatre de vuit com la torre de set. El carro gros va ser de postal, mentre que la torre va tornar a tenir una descarregada treballada, però ni de bon tros tan com vuit dies enrere.

La pluja va obligar a traslladar la diada a Cal Figarot, el local dels Castellers de Vilafranca, en comptes de la plaça de la Vila. A més, la diada va començar amb 40 minuts de retard. Però els Bordegassos, que havien desplaçat moltes camises, van mantenir al peu de la lletra el seu programa i van obrir plaça amb el quatre de vuit. El castell es va descarregar amb moltíssima comoditat. Encara més que a la diada Salvany. Va ser un carro gros novament molt ben agafat de mides, que les va mantenir en tot moment i que es va completar a molt bon ritme i tranquil·litat. Segurament, un dels quatres de vuit més còmodes i macos dels darrers anys. La colla va tornar a celebrar amb eufòria el castell, tot i que amb la sensació que aquest vuitè pis pot formar part cada cop més de la normalitat castellera dels vilanovins.

A segona ronda va arribar la torre de set. Una torre que va tornar a requerir força batalla durant la descarregada, però que va millorar sensiblement respecte la que s'havia descarregat la setmana anterior. Tot i això, a descarregada del castell va tornar a ser el moment més aplaudit pels espectadors. Les moltes hores d'assaig que té al darrere aquest castell permeten salvar-lo en situacions adverses. Si es manté el ritme d'assaig, domar-la definitivament i amb la mateixa comoditat amb la que es descarrega el quatre de vuit està plenament a l'abast.

A tercera ronda els de Pau Ortiz de Urbina van completar la diada descarregant un cinc de set pensat en clau de nou de set, amb una estrena al pis de quarts (Martina Ràfols) i una altra estrena a la torre del pis de segons. També hi pujava canalla menys habitual. Tot i ser una mica més llarg de l'habitual, va ser un castell molt ben controlat. És el setè que descarreguen aquest any.

La diada es va completar amb el vano de cinc i una prova de pinya de tres de vuit fins a quints. Un castell que la temporada passada no va anar a plaça i que, a més de seguir consolidant l'actual sostre de la colla, és el següent pas endavant natural per a la colla.

Pel que fa a les altres colles, els Castellers de Vilafranca van decidir-se per fer una diada de només dues rondes, enfocada clarament com assaig de cara al Concurs. Van descarregar el quatre de vuit amb l'agulla i el tres de vuit amb l'agulla, en ambdós casos només agafats per les mans del folre. En comptes de la tercera ronda, van fer una prova de tres de deu, amb una pinya fins, folre i manilles i el tronc fins el pis de sisens. Van acabar amb cinc pilars de quatre simultanis. Per la seva part, els Minyons de l'Arboç van descarregar el tres i el quatre de set. Però el punt àlgid de la diada el van tenir a segona ronda, quan van carregar la seva primera torre de set de la temporada.

Aquest dissabte, al Concurs
Els Bordegassos arriben en un moment dolç a la gran cita castellera de la temporada. Aquest dissabte 4 d'octubre a la tarda els castellers vilanovins alçaran els seus millors castells a la Tarraco Arena Plaça. La colla ha encetat una campanya perquè tots els aficionats, amics i simpatitzants de la colla que ho desitgin puguin participar a la cita de groc terrós. Per això, encara mantenen obertes inscripcions durant els darrers assajos generals abans de la cita. Serà dimecres de 19 a 21:30h i divendres de 22 a 24h.

A principis de setmana, la xifra d'inscrits ja supera els 250 castellers. Es preveu que els vilanovins desplacin quatre autocars, a més de moltes persones que s'hi desplacen pel seu compte. Els autocars sortiran dissabte des del local de la colla (plaça de les Casernes 2) a les 14h. L'entrada a plaça tindrà lloc a dos quarts de quatre i el Concurs començarà a les quatre en punt.

Els inscrits tindran el tiquet de l'autocar i l'entrada gratuïta. Al moment de formular la inscripció se'ls lliurarà un tiquet. A més, es pot adquirir la samarreta oficial commemorativa per només 5 euros.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos