News

News image:
24-04-2016
COMPLETEM TRES CASTELLS DE SET I MIG PER SANT JORDI
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(idTd7, 5d7, 7d7, 4d7a, 2Pd5sim)
Tres castells de set i mig descarregats. Aquest és el balanç final dels Bordegassos a la diada de Sant Jordi, que servia per celebrar el 44è aniversari de la colla, i que ha tingut lloc aquest diumenge a la plaça de la Vila. Els vilanovins han començat desmuntant la torre de set, però han redreçat la diada descarregant el cinc de set; el set de set, ­primer de l'any;­ i el quatre de set amb l'agulla. La millor actuació ha anat a càrrec dels Nens del Vendrell, que han descarregat tres castells de vuit, inclosa la primera torre folrada de l'any. Colla Joves Xiquets de Valls i Castellers de Barcelona també han completat dos castells de vuit per banda.

Els Bordegassos han obert la diada apostant per la torre de set. Una estructura que havien descarregat sencera a l'assaig de divendres amb molt bones sensacions. Tot i una baixa de darrera hora al pom de dalt, la colla no ha volgut alterar els plans, però el canvi forçat a generat nervis a algun dels components més menuts. No hi havia prou convicció i la torre s'ha acabat desmuntant.

Ara als de la camisa groc terrós els tocava mostrar capacitat de reacció. I ho han fet. Han respost descarregant un cinc de set molt ben dominat. Tot seguit, han estrenat el primer set de set de la temporada. Un castell que compta amb la participació de molts components de tronc. A tercera ronda, els vilanovins han optat per ajornar l'atac a la torre fins a una propera ocasió, havent pogut resoldre la incidència al pom de dalt, i han tancat la diada descarregant el tercer quatre de set amb l'agulla de l'any. A la ronda de pilars, els Bordegassos han descarregat dos pilars de cinc simultanis.

Els Nens del Vendrell, pletòrics
La colla que ha apostat més fort han estat els Nens del Vendrell, que han completat la primera torre de vuit de la temporada, completada magistralment i amb molt recursos propis a la pinya. La torre folrada ha anat precedida d'un tres de vuit de postal i a la tercera ronda han descarregat el quatre de vuit, amb algun component molt lleuger al pis de quints. Han acabat amb el vano de cinc. Primer triplet de vuit del 2016 d'uns Nens que enfoquen la temporada amb més ambició que mai. Després d'haver arribat als nou pisos, volen quedar-s'hi i seguir creixent. El camí l'estan seguint a la perfecció.

Bon paper de Joves de Valls i Barcelona
La colla Joves Xiquets de Valls ha obert plaça descarregant el primer tres de vuit de l'any. Les estrenes han continuat a segona ronda, on han descarregat la torre de vuit. Els vermells han avançat molt l'estrena de la torre folrada. Per acabar, han descarregat el cinc de set i el pilar de cinc, escortat de quatre pilars de quatre. També molt solvents s'han mostrat els Castellers de Barcelona, que han obert plaça descarregant el tres de vuit. Han continuat amb el sempre complicat de veure nou de set i han tancat la diada descarregant el quatre de vuit, que ha arribat després d'un intent desmuntat. A la ronda de pilars, han completat el vano de cinc.

Un any més, una diada de Sant Jordi sense caigudes i amb passos endavant per part de totes les colles.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos