News

News image:
02-11-2014
COLOFÓ DE 8 A UNA TEMPORADA DE CREIXEMENT!
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(id4d8, 5d7, 4d8, 7d7, 2Pd5sim, 4Pd4sim, Puta d'Oros amb folre i manilles)
Final a l'alçada d'un gran any. Els Bordegassos de Vilanova van tancar la temporada 2014 descarregant diumenge el quart quatre de vuit consecutiu. Un castell que van acompanyar del cinc de set i el set de set, a més de dos pilars de cinc simultanis. A més, es van permetre el luxe d'estrenar castellers en gairebé tots els castells. Des del 2005 que els de groc terrós no descarregaven un castell de vuit a la seva Diada de la Colla.

El castell escollit per començar va ser el quatre de vuit, però l'èxit no se'l van apuntar fins a la segona ronda. El primer quatre es va desmuntar amb l'entrada de dosos perquè dos rengles s'havien ajuntat massa i això podia posar el castell en dificultats. El cap de colla va ordenar a la canalla que baixés. En ronda de repetició van descarregar el vuitè cinc de set de l'any. Un cinc un pél rebregat, però ben controlat en tot moment.

Tornava a arribar el moment d'atacar el quatre. I aquest cop el van agafar més tancat de mides. Tancant la pinya de manera més acompassada també van aconseguir que l'estructura es mantingués ferma des del primer moment. El quatre es va carregar i descarregar amb molta comoditat, demostrant que igual que amb la torre de set, el quatre de vuit ja es pot tornar a dir que és un castell plenament consolidat pels vilanovins. Aquest quatre va servir perquè s'hi estrenés un segon en castells de vuit i també perquè un quint que només havia anat al carregat de festa major també el descarregués. A tots els pisos del quatre enguany hi ha hagut com a mínim una rotació.

Per tancar les rondes de castells els Bordegassos van descarregar el set de set. Un castell pensat per fer pujar el màxim de gent possible i arrodonir la temporada fent colla. Al castell s'hi va estrenar una quart en castells de set. A la ronda de pilars els Bordegassos van descarregar dos pilars de cinc simultanis, un dels quals també estrenaça terç. Tot seguit també van descarregar quatre pilars de quatre simultanis.

La traca final festiva la van posar descarregant la genuïna puta d'oros amb folre i manilles. Un pilar de cinc amb folre i manilles que, més enllà de la part còmica i de paròdia, demostrava una bona capacitat tècnica. Fins ara només l'havien assolit l'any 2008. Enguany, a més, van ser capaços de muntar tot el nucli de manilles amb el format estàndard.

Pel que fa a la resta de colles, els Minyons de l'Arboç es van apuntar el tres de set, la torre de sis i el quatre de set. Els Castellers de Castelldefels van descarregar el tres de set, el cinc de sis i van fer dos intents desmuntats de quatre de set. Van tancar amb el vano de cinc. Qui s'estrenava a plaça eren els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, que van descarregar el tres de sis amb l'agulla, la torre de sis (tercera de la seva història) i el quatre de sis, a més del pilar de quatre per sota i el pilar de quatre.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos