News

News image:
28-07-2013
CINC DE SET A SALT EN UNA DIADA MOLT SERENA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Actuació tranquil·la dels Bordegassos de Vilanova aquest diumenge al migdia a la festa major de Salt. Els de groc terrós van descarregar tres castells de set, entre els quals destaca el cinquè cinc de set de l'any. Tot això en una diada plàcida, aixecant el peu de l'accelerador, que permet afrontar aquest 3 d'agost la diada de festa major de Vilanova amb la confiança d'haver encadenat dues diades amb tots els objectius assolits i a la primera.

Per començar, les quatre colles presents a Salt van entrar a plaça amb el pilar de quatre caminant. Per arrencar els Bordegassos van seguir rodant l'estructura de quatre en vista al carro gros. Aquest cop van descarregar un quatre de set sense els que podrien ser quarts del castell de vuit. El castell es va completar amb facilitat, malgrat que no va acabar de corregir certes dificultats d'encaix entre pinya i segons.

A segona ronda arribava el plat fort de la jornada, en forma de cinc de set. El castell va ser un pèl lent, però es va mostrar molt sòlid i ben treballat en tot moment. L'única petita incidència va ser a la buida del tres, quan al segon els peus se li van anar massa enrere. Però pinya, baix i el propi segon van solucionar-ho sense problemes.

L'últim castell del dia va ser un tres de set molt sòlid, que igual que el quatre presentava una estructura d'un hipotètic castell de vuit sense el pis de quarts. A la ronda de pilars, els Bordegassos van descarregar l'onzè pilar de cinc de l'any. Aquest cop va servir per estrenar-hi com a terç Anna Palou. Tot seguit, encara hi va haver temps per descarregar tres pilars de quatre simultanis, que van servir perquè tota la canalla desplaçada hagués participat de la diada.

Pel que fa a la resta de colles, el plantejament va ser diferent. Els locals Marrecs de Salt van confirmar la seva progressió descarregant per primer cop a la seva història tres castells de vuit (quatre, torre i tres). A més, de manera impecable malgrat que tant el quatre com el tres van arribar després d'intent desmuntat. També els Xicots de Vilafranca, que tenen lluny la seva festa major, van aprofitar per donar gas a fons i completar la primera clàssica de vuit de la temporada. En aquest cas, amb uns castells treballats al límit. A plaça també hi havia els Xerrics d'Olot, que van descarregar el primer tres de set de la seva història. Abans van descarregar el tres de sis amb l'agulla i van tancar amb el quatre de sis.

Últims assajos de Festa Major, dimarts i dijous
Els Bordegassos de Vilanova tenen a tocar la seva festa major. Aquest dissabte 3 d'agost a partir de les sis de la tarda la plaça de la Vila de Vilanova acull una diada apassionat amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els amfitrions. Els d'Èdgar Granados tenen com a principal objectiu descarregar el quatre de vuit; un castell que fa deu anys que no descarreguen a la festa major de Vilanova. També estan treballant una construcció nova, com és el set de set, i la torre de set. Aquest darrer castell ja l'han descarregat dos cops enguany, però de moment no han aconseguit consolidar-lo. Aquesta última setmana d'assajos abans de la festa major tindrà dos dies d'assaig: dimarts 30 de juliol (a les 21h) i dijous 1 d'agost (a les 22h). Seran assajos generals que han de permetre fer els darrers retocs per afrontar els reptes amb plenes garanties. La colla ha fet una crida als aficionats per sumar-se a les pinyes dels assajos i les diades de festa major.

A banda dels castells del 3 d'agost, la colla també farà castells durant i al final de la cercavila de vigília (4 d'agost a la tarda) i a l'anada, sortida d'ofici més el Vot del Poble (5 d'agost). En aquest darrer cas, seran diades en solitari.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos