News

News image:
04-11-2013
CASTELLS DE SET I MIG A TERRASSA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

Els Bordegassos de Vilanova van desaprofitar una oportunitat magnífica de seguir encadenant castells de vuit pisos. Malgrat ser una de les diades més atractives del cap de setmana i l'últim desplaçament de l'any, aquest diumenge els de groc terrós van desplaçar-se a Terrassa curts de camises i es van haver de conformar en el cinc i el quatre de set amb l'agulla. Els dos intents desmuntats de quatre de vuit mai no van acabar de treballar còmodes al damunt d'una pinya amb pressió irregular i que havia de confiar massa en el suport de les altres colles.

El Raval de Montserrat acollia el Dia de la Colla dels Castellers de Terrassa. Els Bordegassos s'havien proposat com a mínim repetir l'actuació habitual de les darreres setmanes, amb quatre de vuit i dos castells de set i mig. Aquest cop la diada era un diumenge a les 12 del migdia, a una gran plaça, i el sentit comú feia pensar que aquest cop els de groc terrós podrien afrontar els objectius amb més comoditat. Però, sorprenentment, si fa no fa van desplaçar a Terrassa el mateix nombre de camises que l'anterior dissabte de Barça Madrid a les quatre de la tarda.

Per obrir plaça, després d'entrar amb el pilar de quatre caminant, els castellers vilanovins van descarregar el desè cinc de set de la temporada. El castell es va descarregar sense dificultats i, sobretot, va servir per confirmar la molt bona col·laboració a les pinyes entre les tres colles.

A segona ronda els de la capital del Garraf van atacar el quatre de vuit. Dur-ne tres de seguits descarregats i saber que la setmana anterior s'havia assolit el carro gros amb una quantitat similar de castellers propis va acabar animant-los. Però aquest cop el tronc mai no va acabar de sentir-se còmode. Les dues temptatives van acabar en intent desmuntat, el segon dels quals amb dosos col·locats i aixecador i enxaneta a l'esquena de quints. La part bona és que la canalla seguia pujant. Qui va donar l'ordre de desmuntar va ser el sots cap de colla des de baix, després de constatar que el castell es deformava massa. A un dels costats de la pinya la pressió era inferior i el castell s'avocava massa cap allà. L'altre missatge clar de la ronda era que els castells de vuit no es regalen. La consolidació definitiva al vuitè pis no es pot completar del tot amb tanta intermitència.

El quatre de set amb l'agulla va ser el castell de la tercera ronda. De nou, descarregat sense complicacions, especialment parat de terços cap amunt. És el dotzè descarregat de la temporada i s'hi va estrenar com a terç Eugènia Carbonell. A la ronda de pilars, els Bordegassos van descarregar el pilar de cinc.

Pel que fa a les altres colles, els Castellers de Sabadell van descarregar la clàssica de vuit. El tres va ser impecable, mentre que el quatre es va deformar molt a quints, però van saber salvar-lo amb molt bon ofici. La torre de set va ser després d'un intent desmuntat. Per la seva part, els Castellers de Terrassa van descarregar el quatre de vuit, van carregar el tres de vuit i van acabar completant el cinc de set.

Només queda el Dia de la Colla
D'aquí dos caps de setmana, el diumenge 17 de novembre, els Bordegassos tancaran temporada a casa amb el seu Dia de la Colla. La diada tindrà lloc a la plaça de la Vila i també comptarà amb els Minyons de l'Arboç i els Castellers de Caldes.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos