News

News image:
06-11-2016
CARREGUEM LA TORRE DE VUIT IN EXTREMIS I DESCARREGUEM EL SISÈ QUATRE DE VUIT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, Td8fc, 5d7, 2Pd5sim)

Pas endavant dels Bordegassos de Vilanova al seu 45è Dia de la Colla, celebrat aquest diumenge al migdia a la plaça de les Cols. Els vilanovins han carregat in extremis la primera torre de vuit de la temporada en una actuació que han encetat descarregant plàcidament el sisè quatre de vuit consecutiu.

Com venia sent habitual els darrers dies, el quatre de vuit ha tornat a ser el castell de sortida. Un quatre que ha tornat a canviar canalla respecte el d'una setmana abans a Lleida i que s'ha tornat a mostrar molt sòlid. Tot i que la carregada s'ha allargat, l'estructura en tot moment ha mantingut les mides i no els ha presentat cap complicació. Mitja dotzena de quatres de vuit descarregats de manera consecutiva no es fa de casualitat.

A segona ronda els Bordegassos han afrontat el gran repte del dia. Després d'un peu desmuntat, els de la camisa groc terrós han enlairat amb molta determinació una torre de vuit que en tot moment s'ha mostrat molt ben lligada. la soca era autèntic ciment i el folre ha pogut treballar gairebé com si trepitgés a terra. El ritme del castell ha estat molt bo i la torre, tot i ser dinàmica, es mostrava sota control. Una sotragada poc abans de la carregada l'ha desarmat, però l'enxaneta encara ha tingut temps de carregar-la al límit. Els responsables de la colla han hagut de visionar diversos vídeos i fotos abans de determinar que el castell estava carregat.

La diada l'han completat descarregant un còmode cinc de set i dos pilars de cinc simultanis. El pilar de sis ha quedat aparcat, ja que un dels seus components havia quedat tocada de la caiguda de la torre.

Els Castellers de Sant Cugat han descarregat amb molta solvència tres, torre i quatre de vuit, a més del pilar de cinc. Els Minyons de l'Arboç han descarregat el tres i el quatre de set, a més del set de sis i el pilar de quatre.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos