News

News image:
03-08-2014
CARREGUEM EL QUATRE DE VUIT, DESCARREGUEM EL CINC I EL SET
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8c, id5d7, 5d7, 7d7, 2Pd5sim)
Espectacle casteller majúscul el que aquest dissabte es va veure a la diada de la festa major de Vilanova. Les tres colles participants van regalar els seus millors castells del moment a una plaça de la Vila on no hi cabia ni una agulla. Els Bordegassos de Vilanova van carregar el quatre de vuit, mentre que la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca van completar el nou de vuit, acompanyat de dos castells de nou i el pilar de set.

Amb el cel amenaçant pluja des de bon començament, la diada va començar amb els Bordegassos atacant de bon començament el seu principal repte. Algunes dificultats d'encaix del pis de segons van fer desmuntar dos peus, però a la tercera el castell va tirar amunt amb decisió. El castell va pujar amb bones mides, tot i que des de bon començament es va veure que no seria un castell còmode, la canalla no va dubtar ni un segon i els Bordegassos van coronar el carro gros. Ara tocava defensar la descarregada d'un castell que havia quedat una mica rebregat. De lluita n'hi va haver, però no prou per evitar que el gran objectiu dels vilanovins quedés a mitges. L'enxaneta fins i tot va tenir temps de baixar de la pinya, però coincidint amb la sortida de dosos el castell es va trencar entre quarts i quints. Aquest va ser el primer quatre de vuit d'un dels segons i de l'aixecadora. També s'hi estrenaven en una nova posició l'enxaneta, la parella de dosos i una quarta, a més de nombroses posicions de la pinya.

Els vilanovins van optar per aixecar el peu de l'accelerador a segona ronda, amb un cinc de set que van descarregar a la segona, després d'un intent desmuntat per lesió d'una de les castelleres que hi pujava. Per completar la diada, els Bordegassos van descarregar el set de set, a més de dos pilars de cinc de comiat.

Pel que fa a la resta de colles, mateixos castells, tot i que sensacions un pèl diferents. La Jove de Tarragona volia portar per primer cop a Vilanova dos castells de nou, però anava més enllà i també es proposava atacar el seu primer gamma extra de la temporada: el nou de vuit. Un nou de vuit que a Vilanova encara no s'havia vist mai a la història. Per sortir els liles van escollir un tres de nou de postal, lleuger, i que no a llarg termini els podria permetre somiar més enllà. A segona ronda va arribar el torn del nou de vuit. Un castell colossal, que la Jove afronta amb tres enxanetes, i que va descarregar sense passar gaires angúnies. D'aquesta manera, es van convertir en els primers a alçar aquest castell a Vilanova. Per tancar la diada van completar el quatre de nou i el pilar de set. Diada extraordinària; la millor que han fet mai al Garraf.

La mateixa diada sensacional que van completar els Castellers de Vilafranca, amb la diferència que dues setmanes enrere el cap de colla dels verds havia anunciat que portarien a Vilanova la torre de nou. De fet, al mes de juny fins i tot es parlava del cinc de nou. Però l'assalt als primers gamma extra aquest any els està costant una mica més en comparació als darrers anys. En tot cas, un cop més van tornar a dur castells de nou a la capital del Garraf, i si la Jove va estrenar-hi el nou ells el van estrenar amb un sol enxaneta. Van arrodonir-ho amb el pilar de set. La plaça esperava el de vuit, però és que els verds potser la tenen massa ben acostumada.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos