News

News image:
23-04-2017
CARREGUEM EL PRIMER QUATRE DE VUIT DE LA TEMPORADA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8c, id 9d7, id5d7, 4d7a, Pd5)

Primer castell de vuit de la temporada per als Bordegassos de Vilanova, que aquest diumenge a la diada del seu 45è aniversari han carregat el quatre de vuit. La diada de Sant Jordi, que ha comptat amb la participació dels Nens del Vendrell, els Castellers de Barcelona i la Colla Joves Xiquets de Valls, ha permès veure sis castells de vuit i una plaça de la Vila amb molt ambient casteller i presència de públic.

Els Bordegassos han apostat per obrir plaça amb quatre de vuit, que es perfilava com el principal objectiu del dia. Tot i el contratemps d'haver de substituir a darrera hora l'enxaneta del castell, el carro gros s'ha enlairat amb molt bones sensacions i bon ritme. La quadratura es mantenia, la pinya estava ben lligada i la canalla pujava amb molta determinació. El castell s'ha carregat amb rapidesa, i tot feia indicar que es podria descarregar. Però una petita relliscada d'un component del pom de dalt ha sorprès el tronc, que s'ha acabat trencant sense arribar a tenir temps de presentar batalla. Era el primer castell de vuit al pis de dosos per a Lídia Couso i Ona González, mentre que també era el primer a quints de Nerea Ribera.

A segona ronda els de la camisa groc terrós han mantingut el programa previst i han afrontat per primer cop a Vilanova el nou de set. Un castell que fins avui només havien afrontat (i descarregat) un cop a la història, al Concurs del 2014. L'estructura també ha pujat amb bones sensacions, tot i que un problema de coordinació als poms de dalt ha fet desmuntar un castell que no els presentava cap complicació. El més sorprenent del dia ha estat el cinc de set desmuntat en ronda de repetició. Un castell que el dia abans, a la prèvia, els vilanovins ja havien descarregat per tercer cop el 2017, els quedava desmuntat. La dinàmica de la diada s'havia complicat.

Per completar les rondes de castells, els Bordegassos han descarregat el quatre de set amb l'agulla. La pujada del menut aixecador, enxaneta després al pilar, ha estat molt aplaudida per la plaça, que ha premiat la seva constància malgrat les dificultats. Un pilar de cinc ha segellat la diada.

Pel que fa a les colles convidades, els Nens del Vendrell i els Castellers de Barcelona han signat la clàssica de vuit. Els vendrellencs han obert la diada estrenant el primer tres de vuit de l'any, que han brodat, i han seguit amb el quatre de vuit i la torre de set, més tres pilars de quatre. Els Castellers de Barcelona han obert amb la torre de set i han continuat descarregant el tres i el quatre de vuit. En tots casos, amb molta solvència. La Colla Joves Xiquets de Valls ha obert plaça amb el cinc de set. A segona ronda ha desmuntat en primera instància el quatre de vuit, però a la repetició l'han completat. Han tancat la diada amb la torre de set. Per als vallencs, aquesta era la primera diada de l'any amb castell de vuit.

A plaça també hi ha actuat la Nova Muixeranga d'Algemesí, que ha compartit tot el cap de setmana amb els Bordegassos de Vilanova. Els de la Ribera Alta van oferir una actuació completa a la diada prèvia, de dissabte a la tarda a la plaça de les Neus, i aquest diumenge també s'han exhibit a la plaça de la Vila, amb construccions a l'inici de la diada i a la ronda de pilars. El maig de l'any passat els Bordegassos van portar els seus castells fins a Algemesí i la Nova Muixeranga els ha tornat la visita durant els actes del 45è aniversari. La seva estada a Vilanova ha estat possible gràcies a la generositat de l'Institut Joaquim Mir de Vilanova, que ha cedit les seves instal·lacions per a l'allotjament dels valencians i per celebrar-hi el sopar i dinar de germanor. A la cita també s'hi han sumat membres de la Conlloga de Castelló i la Muixeranga La Torrentina. Dues entitats que també mantenen una molt bona relació amb els Bordegassos.

A l'actuació prèvia, els Bordegassos van descarregar tres pilars de quatre de dol, el quatre de set, el cinc de set, el tres de set i el vano de cinc.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Manresa
Sunday 1 September
Migdia
With Tirallongues de Manresa I Castellers de Terrassa


11-09-2019
La Diada (Barcelona)
Migdia


15-09-2019
Diada Salvany
12h, Pl. de les Cols


21-09-2019
Festa Major de Roda de Ter
Tarda


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos