News

News image:
11-06-2016
CARREGUEM A L'ARBOÇ EL PRIMER QUATRE DE VUIT DE LA TEMPORADA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8c, 5d7, 4d7a, 2Pd5sim, 4Pd4sim)
Primer castell de vuit de la temporada per als Bordegassos de Vilanova, que aquest dissabte van carregar el quatre de vuit a l'Arboç en una diada que també va veure castells de nou dels Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a més de tres castells de set de la mà dels Minyons locals.

Tot i quedar a mitges, el carro gros dels Bordegassos no va ser, ni de bon tros, cap pas en fals. L'estructura arribava a plaça després de diversos assajos completant el quatre de set net sencer i fent la pinya del castell fins a dosos. Els vilanovins van ser els encarregats d'obrir la diada i van encarar d'inici el gran objectiu del dia. El castell va pujar amb decisió, amb una canalla molt decidida i un tronc molt ben encaixat a la pinya. Les mides eren les correctes i semblava que l'estructura pujava amb molta corda. Però coincidint amb la carregada del castell, els nervis van jugar una mala passada a una estructura que es va rebregar massa. Quan els més menuts estaven ja a l'alçada de quarts, l'estructura va acabar cedint. Una caiguda tova que deixava la sensació que amb un punt més de sang freda el quatre de vuit s'hauria pogut descarregar.

Aquest castell de vuit presentava una estructura molt renovada respecte als quatres de vuit de les darreres temporades, especialment als pisos intermedis i el pom de dalt. Tres dels terços era el primer que feien en aquella posició, com també dues de les quarts. També era el primer castell de vuit per a Mariona Orriols (enxaneta), Alba Ferrer (aixecador) i Àfrica Fernández (dosos).

La colla vilanovina va decidir aparcar la torre de set i completar la diada amb castells plenament consolidats. A segona ronda va descarregar un còmode cinc de set que estrenava una quarta. Ja en van mitja dotzena al llarg del 2016. El quatre de set amb l'agulla, novè de l'any, tampoc no va suposar cap complicació. A la ronda de pilars els de la capital del Garraf van descarregar dos pilars de cinc simultanis i, de propina, van afegir quatre pilars de quatre simultanis.

La diada també va significar passos endavant per als Minyons de l'Arboç, que van descarregar el quatre de set, un matiner cinc de set i el tres de set. Els Castellers de Vilafranca, que finalment no van intentar la torre de nou, van descarregar el quatre de nou, el tres de nou (a la segona, després d'un intent desmuntat) i el quatre de vuit amb l'agulla. El pilar presentava un segon i terç diferents dels habituals i la mateixa alineació va completar el pilar de set. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el tres de nou, el cinc de vuit, el quatre de vuit amb l'agulla i el pilar de sis.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos