News

News image:
09-04-2017
AMPLIEM FONS D'ARMARI A MANRESA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d7, 5d7, 3d7, Pd5, 2Pd4sim)

Consolidació de la feina feta i més passos endavant pels Bordegassos de Vilanova, que aquest diumenge al migdia a Manresa, a la diada de Rams, van tornar a completar tres castells de set en una diada marcada pels debuts als pisos superiors. El segon cinc de set de la temporada, que arriba quan la colla porta només dues diades, aquest cop va anar acompanyat d'un quatre i un tres de set molt lleugers que obren portes de cara a poder buscar un pis més ben aviat.

Aquest cop el quatre de set va ser el castell de sortida. Un quatre altre cop molt lleuger, amb els teòrics terços del castell de vuit a segons, i que consolidava la regeneració dels pisos superiors amb dos debuts més. A quarts s'hi estrenava Ainhoa Morales, que fins ara feia de dosos, mentre que també era el primer castell de set com a enxaneta d'Alba Ferrer. El quatre no va presentar cap dificultat malgrat que el ritme no va ser especialment ràpid.

A segona ronda els Bordegassos van afrontar el cinc de set. Un cinc que tornava a servir per donar rodatge a diversos castellers de tronc, i que presentava canvis respecte al de set dies enrere. En aquest cas, era el primer castell de set com a aixecadora d'Indara Blanco. També era el primer cinc de set a dosos del tres per a Ona González. El planter de canalla dels castellers vilanovins és ampli i de qualitat. I el cinc va tornar a ser un banc de proves que ho demostra altra vegada.

Per tancar les rondes de castells, els vilanovins aquest cop van optar per aparcar el quatre amb l'agulla i estrenar el tres de set. Un tres que també presentava una versió molt lleugera, amb l'estrena al pis de quarts de Nerea Ribera. La progressió del tres als assajos està sent molt positiva i a la colla es respira la sensació que no s'està gaire lluny de poder dur a plaça el tres amb un pis més. A la ronda de pilars, pilar de cinc descarregat, seguit de dos pilars de quatre simultanis.

A plaça també hi havia els Tirallongues de Manresa, que van descarregar el tres de set, el quatre de set i el quatre de set amb l'agulla. També va ser notable l'actuació dels Castellers del Riberal, de la Catalunya Nord, que van descarregar un tres i un quatre de set molt ben defensats, a més del cinc de sis i el pilar de cinc.

Aquesta setmana, assaig general en dimecres

Per Setmana Santa, els Bordegassos avancen l'assaig general a dimecres 12 d'abril, de nou a onze de la nit. Divendres sant la colla fa festa; l'assaig més important de la setmana s'avança dos dies abans. Serà un assaig molt important, ja que la diada de Sant Jordi és a tocar i els vilanovins tenen opcions serioses d'aixecar el llistó casteller.
« Back to the News

Upcoming Performances

Festa Major de Baix a Mar
Sunday 30 June
Tarda, Rambla de la Pau
With Castellers de Sabadell i Tirallongues de Manresa


07-07-2019
Sabadell
Migdia


13-07-2019
Festa Major d'Esparraguera
Tarda


14-07-2019
40è Aniversari del Minyons de Terrassa
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos