News

News image:
27-08-2018
ALCEM PILARS A LA PRESÓ DE LLEDONERS PER EXIGIR LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(2Pd4sim, 4d7, id5d7, 3d7, 4d7a, Pd5)

La tornada a plaça després de l'aturada estiuenca dels Bordegassos de Vilanova va estar marcat per la reivindicació. La colla de la camisa groc terrós, que diumenge al migdia va participar a la diada de Festa Major de Manresa, va aprofitar la seva presencia a la capital del Bages per desplaçar-se al Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per alçar dos pilars reclamant la llibertat de tots els presos i exiliats polítics.

La jornada va començar ben d'hora, amb els Bordegassos arribant a la presó de Lledoners a les onze del matí, on van coincidir amb els Castellers de Terrassa, que van voler sumar-se a la iniciativa. Les colles van alçar un total de quatre pilars de quatre simultanis, dos per colla, que van desplegar domassos reclamant la llibertat dels presos polítics. Diverses persones de Vilanova i comarca es van desplaçar també fins a la presó per mostrar el seu suport amb la iniciativa.

Tot seguit els Bordegassos es van desplaçar fins al pla de l'Om, a Manresa, prendre part de la diada de la festa manresana. Els vilanovins van completar tres castells de set, amb el quatre de set amb l'agulla com a construcció més destacada. La diada va estar marcada per les baixes, amb força efectius encara de vacances. Tot i això, els tècnics van aprofitar per avançar feina de futur. A primera ronda es va estrenar com a quart Lídia Couso, que es postula com una imminent nova quint de castell de vuit. Fins ara només havia ocupat posicions al pom de dalt i aquest cop es va estrenar a quarts d'un quatre de set. A tercera ronda va tornar a repetir posició, en aquest cas en el quatre de set amb l'agulla. Els dos castells es van completar amb molta comoditat.

A segona ronda els vilanovins van desmuntar un cinc de set que a mesura que es construïa va evidenciar problemes amb les alçades. A més, un casteller de tronc va patir una lesió. Tot plegat va fer que els tècnics optessin per desmuntar l'estructura. En ronda de repetició van optar pel tres de set, un castell sense massa història. Per acabar, els Bordegassos van completar el pilar de cinc.

Pel que fa a les altres colles, els Tirallongues de Manresa van descarregar el quatre de vuit, la torre de set i el set de set. Els Castellers de Terrassa van completar el cinc de set, la torre de set i el quatre de set.
« Back to the News

Upcoming Performances

Dia de la Colla (Sabadell)
Sunday 13 October
Migdia
With Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos