Noticias

Imagen de la noticia
29-07-2018
CLÀSSICA DE VUIT BORDEGASSA EN UNA DIADA DE LES NEUS ANTOLÒGICA
[Esta noticia no se ha traducido al idioma solicitado; te ofrecemos la versión original. Rogamos disculpes la molestia.]

(Pd4cam, Pd4, 3d8, 4d8, Td7, 3Pd5 (1c), 5Pd4)

Actuació antològica la que aquest dissabte va viure la plaça de la Vila de Vilanova amb motiu de la Diada de les Neus. Els Bordegassos de Vilanova van aconseguir tots els objectius marcats sumant el primer tres de vuit de l'any i acompanyant-lo del quatre de vuit i la torre de set. Aquesta clàssica de vuit s'ha convertit en la millor actuació de la temporada per als de la camisa groc terrós. La plaça de la Vila, plena de gom a gom, va vibrar amb els castells de la seva colla i també amb les actuacions estratosfèriques dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que van oferir un recital de gamma extra.

L'aposta dels Bordegassos va ser valenta des d'inici. A primera ronda, van obrir plaça amb el plat fort del dia: el tres de vuit. L'aposta de Mario Marco i el seu equip tècnic va resultar encertada, amb un tres que va pujar amb molt bones mides, determinació i concentració. La pinya va permetre que el tronc es trobés especialment còmode i el castell va pujar a la primera. La velocitat i decisió de la canalla va fer que l'aleta arribés quan el castell encara tenia moltíssima corda. La descarregada també va ser molt tranquil•la, sense semblar en cap moment que es tractés del primer tres de vuit de la temporada. S'hi estrenava l'aixecador, Miquel Couso, que feia el seu primer castell de vuit. També era el primer tres de vuit com a enxaneta de Clàudia Trias i el primer a dosos de Noèlia Pizarro. A més, era el primer tres de vuit per al terç de la rengla.

A segona ronda va arribar el torn del quatre de vuit. Un castell que la colla ja havia descarregat quatre cops, però que durant el darrer mes havien hagut de desmuntar. Aquest cop els Bordegassos van recuperar les millors sensacions amb el carro gros, descarregant-lo amb molta solvència. La torre de set va arrodonir la clàssica de vuit vilanovina, rubricada amb tres pilars de cinc simultanis (un carregat) i cinc pilars de quatre.

Els Castellers de Vilafranca van revalidar per tercer any a Vilanova la condició de plaça de deu. L'atac al majestuós tres de deu va arribar a segona ronda, després de la torre de nou. La lluita per descarregar el tres de deu va ser titànica. En tercera ronda van completar el cinc de nou i van segellar la jornada amb el pilar de vuit. La Jove de Tarragona va obrir plaça amb el nou de vuit, va continuar completant el cinc de nou, va fer el mateix amb el tres de nou i en ronda de pilars va brillar amb el pilar de vuit.
« Volver a las noticias

Próximas actuaciones

Dia de la Colla (Sabadell)
Domingo 13 de octubre
Migdia
Con Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»Ver agenda«    »Descargar en PDF«
»Ver en Google Calendar«

Próximas actividades de la Social

Sin actividades previstas

»Ver agenda«
»Ver en Google Calendar«

Hazte socio

Twitter: @bordegassos