Noticias

Imagen de la noticia
28-09-2013
REVALIDEM EL QUATRE DE VUIT!
[Esta noticia no se ha traducido al idioma solicitado; te ofrecemos la versión original. Rogamos disculpes la molestia.]

Vídeo del 4d8.
Gran actuació dels Bordegassos de Vilanova a la setena Diada Albert Salvany. Els de groc terrós van descarregar el segon quatre de vuit de la temporada en una jornada que els serveix per consolidar el que fins ara és el seu màxim castell de la temporada.

Descarregar el quatre de vuit era el gran objectiu del dia. Les proves a assaig eren immillorables i aquest cop no van voler que cap altre castell pogués condicionar l'atac al carro gros. Després d'un emotiu pilar de quatre de salutació parat a segons per Albert Salvany fill, els vilanovins van començar a preparar la pinya del quatre de vuit.

Com havia passat a festa major, el castell es va quadrar a la primera i va pujar amb molt bones mides. El tronc va mantenir en tot moment la quadratura a tots els pisos, deixant definitivament enrere els problemes que els Bordegassos havien tingut la temporada passada al pis de quints en aquest mateix castell. La canalla també va pujar molt decidida, sense dubtar-hi ni un sol instant. El tempo del castell va ser impecable i l'aleta va sonar quan al castell encara li quedava moltíssim gas. I no va fer falta usar-lo, ja que la descarregada va ser molt tranquil·la. La pinya també va treballar amb molta comoditat. Aquest quatre també va tenir estrenes: Mar Muntada hi debutava com a quint.

Un cop més, es demostrava que quan disposen del gruix dels efectius els castells de vuit són molt més assequible. Aquest quatre de vuit és el 110 a la història de la colla. Curiosament, dos anys enrere, a la mateixa diada, van aconseguir el número 100.

Amb el gran repte al sarró, els Bordegassos van arrodonir la diada amb castells dels que permeten la participació de molts castellers. A segona ronda van descarregar el setè cinc de set de la temporada. Un castell completat sense problemes, com tampoc no en van tenir a la tercera ronda, on van descarregar el quatre de set amb l'agulla. En aquest castell s'hi estrenava com a terç Àlex Higón, com a quarta Paula Comella i com a segon del pilar Jaume Cartró.

A la ronda de pilars, els castellers de Vilanova van descarregar dos pilars de cinc simultanis. Un d'ells presentava l'estructura del pilar de sis que s'està treballant, però sense enxaneta. L'altre pilar estrenava al pis de quarts Rebeca Ling Fernández; l'enxaneta del quatre de vuit. El pilar de sis és una de les construccions que podrien anar a plaça properament si es mantenen les bones sensacions dels darrers assajos, amb diversos pilars de cinc nets descarregats de manera consecutiva. I després d'aquests dos pilars de cinc, quatre pilars de quatre simultanis, perquè tota la canalla de la colla es pugés.

Tres i quatre de vuit dels Saballuts
L'impecable tres de vuit descarregat a primera ronda pels Castellers de Sabadell va ser el millor castell de la jornada. Els vallesans van arrodonir la diada completant el quatre de vuit a segona ronda i van acabar descarregant també un cinc de set com a prova del castell de vuit. Bona diada d'una colla emergent que aquesta mateixa temporada ja ha fet el seu primer intent de castell de nou, que no va carregar per segons. L'altra colla convidada van ser els Nens del Vendrell, que estaven un punt condicionats per la caiguda la setmana passada del tres de vuit. Tot i això, els de la camisa vermella van descarregar la torre de set, el cinc de set (després d'un intent desmuntat) i el quatre de set amb l'agulla. Van acabar amb el pilar de cinc. Tot i que aspiraven a dur a Vilanova el que hauria estat el seu setè quatre de vuit de l'any, finalment van haver de rebaixar pretensions.

Diumenge vinent, revàlida a les Corts
Després de descarregar el quatre de vuit amb la solvència que ho van fer, diumenge vinent els Bordegassos volen com a mínim repetir aquesta mateixa actuació a la Festa Major de les Corts, on compartiran plaça amb els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants. Els d'Èdgar Granados aspiren a desplaçar a Barcelona les mateixes camises que aquest dissabte van permetre afrontar amb tantes garanties el carro gros. La diada podria tenir una sorpresa en forma de pilar.
« Volver a las noticias

Próximas actuaciones

Dia de la Colla (Sabadell)
Domingo 13 de octubre
Migdia
Con Castellers de Sabadell, Castellers de La Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada


19-10-2019
Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Tarda


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


»Ver agenda«    »Descargar en PDF«
»Ver en Google Calendar«

Próximas actividades de la Social

Sin actividades previstas

»Ver agenda«
»Ver en Google Calendar«

Hazte socio

Twitter: @bordegassos