News

News image:
29-10-2016
CONTINUA L'IDIL·LI AMB EL QUATRE DE VUIT: A LLEIDA, CINQUÈ CONSECUTIU DESCARREGAT
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(4d8, Td7, 5d7, Pd6c, 4Pd4sim)

Continua l'idil·li dels Bordegassos de Vilanova amb el quatre de vuit. Aquest dissabte, a Lleida, els groc terrosos van descarregar el cinquè quatre de vuit consecutiu de la temporada. Un quatre, plenament consolidat que aquest cop va permetre introduir un canvi al pom de dalt i que és el número 125 que assoleixen els vilanovins al llarg de la seva història, dels quals 105 han estat descarregats. El quatre de vuit descarregat pels Bordegassos a la Diada dels Castellers de Lleida, a més de ser el que descarreguen més lluny de casa en tota la seva història, va anar acompanyat d'una nova torre de set i cinc de set descarregats, seguits del pilar de sis carregat.

Un cop més el quatre de vuit va ser el castell escollit per obrir plaça. Després d'una pinya desmuntada, els vilanovins van enlairar un quatre de vuit que va ser dels més serens de l'any. Es va carregar amb bon ritme, no va perdre la quadratura en cap moment i es va descarregar sense el més mínim patiment. L'equilibri d'alçades a tots els pisos i un pis de quints alleugerit i molt solvent, entre altres factors, són alguns dels arguments que han permès als vilanovins assolir una eficàcia màxima amb el carro gros en aquesta segona meitat de temporada. A més, el quatre de vuit de Lleida va servir per estrenar enxaneta en castell de vuit. Noèlia Pizarro va completar el seu primer castell de vuit.

La diada va continuar descarregant la vuitena torre de set de la temporada. Una torre ben controlada, que va saber dominar una petita sotragada als pisos superiors poc abans de la carregada. La solvència dels vilanovins amb la torre torna a ser màxima i, tot i no ser una prioritat, tampoc no tanquen la porta a la possibilitat d'afrontar la torre de vuit al Dia de la Colla. A tercera ronda els castellers de Vilanova van descarregar el quinzè cinc de set de l'any. Per a un dels terços de la torre era el primer castell de set a plaça. També era el primer a quarts per a una altra castellera que baixava de pis.

Amb tots els objectius de les rondes de castells assolits, els Bordegassos van tornar a atacar el pilar de sis. A assaig n'han descarregat una desena i a plaça un, però aquest cop els va tornar a quedar a mitges. Poc després de la motxilla de sortida de l'enxaneta, l'estructura va cedir. De nou, un pilar carregat amb molta suficiència. Ara només els falta trobar la manera de descarregar-lo a plaça amb la comoditat que ho fan a assaig. Qüestió de petits detalls; el gruix de la feina amb aquest pilar està feta.

A la plaça de la Paeria també hi havia els Castellers de Lleida, que van descarregar el cinc de set, el quatre de vuit, el set de set i el vano de cinc; i els Xics de Granollers, que van descarregar el quatre, el cinc i el tres de set, a més de dos pilars de quatre simultanis.

Diumenge, 6 de novembre, els Bordegassos celebren el seu 45è Dia de la Colla. Una Diada on no descarten sumar algun castell de vuit més a un quatre de vuit que ja s'ha convertit en un valor segur.
« Back to the News

Upcoming Performances

Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Saturday 19 October
Tarda
With Jove de Tarragona i Nens del Vendrell


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


10-11-2019
Dia de la Colla (Vilanova)
12h. Pl. de les Cols


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos